THE RIVEN: “The Riven”

Από τους “προπάτορες” του ψυχεδελικού ήχου, θεωρούνται οι Pink Floyd και Led Zeppelin.

Έκτοτε, αρκετές μπάντες προσπάθησαν να πάρουν στοιχεία από αυτούς, δημιουργώντας το δικό τους ήχο για να κάνουν καριέρα. Οι The Riven, είναι μία από τις μπάντες που με βάση το ψυχεδελικό στοιχείο, διαμόρφωσαν έναν ιδιαίτερο ήχο που στο album “The Riven”, δείχνει τα “δόντια” του.

Οι Σουηδοί rockers, δημιουργήθηκαν μόλις το 2016 και έχουν κυκλοφορήσει ένα EP, με το ‘’The Riven” να είναι η πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια. Ο ήχος τους, είναι heavy rock, με bluesy πινελιές και συνδυασμό πολλών επιρροών, από σχεδόν όλα τα είδη της rock μουσικής.

Το album, είναι μία μουσική “διαδρομή” που ακουμπάει σε όλα τα είδη και τις εκφάνσεις της rock σκηνής, φτάνοντας στα όρια του heavy metal. Έτσι, θα βρείτε από heavy rock σημεία, bluesy, psychedelic, progressive, μέχρι και metal επιρροές. Ο “καθαρός” ήχος της μπάντας, φαίνεται σε κομμάτια όπως τα “The Serpent”, “Fortune Teller” και “Leap Of Faith”. Heavy rock συνθέσεις, με bluesy και ψυχεδελικά στοιχεία και πολύ όμορφα solos. Η πιο metal σύνθεση του group, είναι το “Edge Of Time”.

Ιδιαίτερη εντύπωση, προκαλούν οι μπαλάντες του δίσκου, που η καθεμία έχει διαφορετικό μουσικό ύφος. Το “Far Beyond”, είναι μία heavy rock σύνθεση με δόση από southern/country,  το “Finnish Woods” αναδεικνύει τη metal πλευρά της μπάντας και το “I Remember”, σε ταξιδεύει σε πιο blues καταστάσεις, πίσω στα χρόνια όπου μεσουρανούσε αυτή η μουσική.

Οι The Riven, είναι μία εξαιρετική μπάντα που βαδίζει στα χνάρια των Kadavar, των Lucifer, των Horisont και των Hallas, χωρίς να “μοιάζει” μουσικά με αυτές. Έχει το μουσικό “θράσος”, να ανακατέψει τις διάφορες πτυχές της rock για να πετύχει τον ξεχωριστό ήχο που θέλει και το κάνει με πολύ ωραίο τρόπο. Ένας από τους καλύτερους, heavy rock δίσκους που έχω ακούσει και νομίζω από τους καλύτερους μέσα στη χρονιά. Μία ευχάριστη έκπληξη στο χώρο του. Ακούστε το και σίγουρα δεν θα χάσετε.

https://www.facebook.com/TheRivenMusic/

588

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.