CHANIA ROCK FESTIVAL: Συνέντευξη Τύπου

Το “Chania Rock Festival”, αποτελεί πλέον θεσμό για την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, πολλών πιστών οπαδών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με αφορμή τη φετινή διοργάνωση, που έχει τις ρίζες τις στο 2002, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση για τη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στη μπυραρία “Bock Beer Restaurant” και απολαύσαμε ένα βράδυ με πολύ συζήτηση γύρω από τη μουσική και άπειρα χαμόγελα.



Επίσημος οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Σάκης Φράγκος από το “Rock Hard”, ο οποίος εκπροσωπούσε τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ενώ επίσημος καλεσμένος ήταν το βασικό πρόσωπο πίσω από τους Rotting Christ και ο λόγος φυσικά για το Σάκη Τόλη.

Το φετινό Chania Rock Festival θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Ιουλίου και θα φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα της metal σκηνής, όπως συνηθίζει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια. Πέρα από τους Rotting Christ, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ζωντανά τους Demons & Wizards, που επισκέπτονται πρώτη φορά την Ελλάδα, την Tarja Turunen (πρώην τραγουδίστρια των Nightwish), τον Uli Jon Roth (πρώην κιθαρίστας των Scorpions) και τους Carthagods, ενώ περιμένουμε να ανακοινωθούν και άλλα ονόματα για το τελικό line up.



Στη συνέντευξη τύπου, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τόσο για τη διοργάνωση του Chania Rock Festival με τον Σάκη Φράγκο, όσο και με το Σάκη Τόλη, για τη συμμετοχή των Rotting Christ σε αυτό, καθώς και για το νέο τους album με τίτλο “The Heretics”.

Σκοπός του φεστιβάλ, ήταν και θα συνεχίσει να είναι η επέκταση της φεστιβαλικής κουλτούρας, όπως σωστά επινοήθηκε, με σκοπό να προσελκύσει περισσότερο κόσμο και να αποδείξει, κυρίως στο ελληνικό κοινό, ότι ένα φεστιβάλ όπως το συγκεκριμένο, μπορεί να καλύψει (να υπερκαλύψει θα συμπληρώναμε) κάθε μουσικό αυτί και όλο αυτό να συνδυαστεί με διακοπές σε ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας και σε έναν ακόμα καλύτερο συναυλιακό χώρο, στον Προμαχώνα San Salvatore.



Η μετακίνηση, πλέον, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και οι ντόπιοι είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να φιλοξενήσουν το “μεταλόκοσμο” που συρρέει στο νησί εκείνη την εποχή.

Επίσης, το να προμηθευθεί κάποιος από νωρίς το εισιτήριό του, είναι μία ιδανική λύση, ειδικά αν κάποιος διαθέτει περιορισμένο budget, όπως και το να προγραμματίσει το συντομότερο δυνατό τη διαμονή και μετακίνησή του.

Στα παραπάνω, η σύμφωνη γνώμη του Σάκη Τόλη ήταν παρούσα, ενώ θα συμπληρώσουμε και τη μοναδική εμπειρία που βιώνει κάποιος με τη δυνατότητα να δει από πολύ κοντά τις αγαπημένες του μπάντες, χωρίς να χάνεται σε ένα τεράστιο χώρο, όπως αυτόν των μεγάλων festival του εξωτερικού, που ενδεχομένως να υπάρχει ακόμα και χιλιομετρική απόσταση μέχρι τη σκηνή.



Όλες οι ερωτήσεις προς το Σάκη Τόλη ήταν μέσα σε ένα άκρως φιλικό κλίμα και καμία από αυτές δεν έμεινε αναπάντητη. Σταθήκαμε αρκετά στη νέα δουλεία των Rotting Christ “The Heretics” και με βάση αυτή προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τα μέχρι τώρα βήματα της μπάντας και τις μελλοντικές τους κινήσεις. Παρά τον περιορισμένο του χρόνο, η επαφή του με νέες κυκλοφορίες και μπάντες διατηρείται σταθερή και αποτελεί έμφυτη ανάγκη να επενδύει χρόνο στη μουσική, πέραν των αναγκών των Rotting Christ. Επίσης, γινόταν συνεχώς αναφορά από μέρους του στο ανεβασμένο επίπεδο της εγχώριας μουσικής σκηνής, με ιδιαίτερο θαυμασμό.

Με αφορμή αυτή την πρόγευση, δηλώνουμε ότι περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία το φετινό Chania Rock Festival, ενώ αισθανόμαστε και με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, ότι όσοι παρευρεθούν θα έχουν να θυμούνται ένα διήμερο που θα περικλείει πολύ metal, ρακή και ξεφάντωμα!

Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσουρέας

504