U. PASANEN BAND: “Long Long Way”

Είναι σαββατόβραδο, πας για μπίρες με την παρέα, για κανένα μπιλιάρδο και να ακούσεις και καμιά ροκιά-μπλουζιά για ατμόσφαιρα. Ε, η μπάντα που θα παίζει στο μπιλιαρδάδικο, αν είσαι τυχερός και θες λίγη μαεστρία, είναι οι U. Pasanen band.

Το “Long Long Way” είναι ο τρίτος δίσκος του Φινλανδού κιθαρίστα Seppo “Ukko” Pasanen, τον οποίον πλαισιώνουν ο υιός του Joonas στην έτερη κιθάρα, τραγουδιστής, μπασίστας και ντράμερ.

Είναι δύσκολο να κρίνει κάποιος που δεν τρέφει ιδιαίτερα μεγάλη αδυναμία στο είδος, έναν ατόφιο δίσκο rock/blues. Αλλά είναι εύκολο να “οσφριστεί” αυτό το κάτι που ξεχωρίζει. Εδώ δεν έχει πέσει πολλή μαγική νεραϊδόσκονη, αν και ο δίσκος είναι επαγγελματικά συντεθειμένος και ηχογραφημένος. Οι συνθέσεις είναι αρκετά απλοϊκές, με τα γνωστά παιχνιδιάρικα, άντε και ενίοτε groovy blues- rock “ριφάκια”, λίγα “σολάκια” που θα ξεχαστούν εύκολα (από τον ακροατή), και φωνητικά που “συμπληρώνουν την ομάδα”, παρά κάνουν τη διαφορά. Η αίσθηση που βγαίνει προς τα έξω είναι ότι η μπάντα παίζει περισσότερο προς ιδία τέρψη, παρά για να κατακτήσει κάποιο κοινό.

Εν ολίγοις, απουσία περιπέτειας και παρουσία κυρίως τετριμμένων ιδεών, ο δίσκος προσφέρεται κυρίως για συνοδεία μπίρας. Αλλά θα μπορούσε να είναι και χειρότερα.

https://www.facebook.com/pg/U-Pasanen-Band-official-231541686907154/photos/?ref=page_internal

530

Avatar photo
About Χρήστος Αθανασιάδης 48 Articles
Έχει απαρνηθεί δις το metal ψάχνοντας το νόημα σε άλλα ιδιώματα και ισάριθμες φορές έχει επιστρέψει γονυπετής ζητώντας άφεση αμαρτιών. Στο μουσικό πεντάγραμμο πάντως αναζητά το σημείο κάπου στο άπειρο που τέμνονται η post-πνευματικότητα των Talk Talk, η επιτυχία στις μεταγραφές του Miles Davis, ο χαμαιλεοντισμός των Bowie/Eno, η συναισθηματική νοημοσύνη των Rush και η ευφυής δημιουργία των original Queensryche.