PRESUMPTION: “Presumption”

Οι Black Sabbath θεωρούνται, όχι άδικα, οι πατέρες του heavy metal. Ο ήχος τους, έφερε την επανάσταση στον χώρο της “ακραίας μουσικής”. Επηρέασαν, από το κλασικό metal μέχρι το doom και το stoner, αφήνοντας το στίγμα τους στη heavy μουσική. Οι Presumption, είναι ένα από τα groups που επηρεάστηκαν από τους γίγαντες του metal και στο album τους “Presumption”, φαίνεται ξεκάθαρα.

Οι Γάλλοι doom/stoners, ιδρύθηκαν το 2007 και έχοντας στο ενεργητικό τους μόνο κάποια EPs, θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα, ένα ολοκληρωμένο album. Έτσι, βάζοντας κάτω τις επιρροές τους και εμπλουτίζοντας τις ιδέες τους με τα δικά τους θέλω, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους “παιδί” με τίτλο “Presumption”.

Στο album, είναι εμφανείς οι επιρροές από μπάντες όπως οι Cathedral, οι Black Sabbath, οι Triptykon και οι Down. Doom/stoner ήχος, με κάπου-κάπου death φωνητικά και εναλλαγές στο ρυθμό, συμπληρώνουν το παζλ αυτού του δίσκου. Τα “Pale Blue Horses” και το ομώνυμο “Presumption”, θυμίζουν πρώιμους Black Sabbath, σε μία πιο “evil έκδοση”. Ειδικά στο ομώνυμο, η χρήση πιο brutal φωνητικών το κάνει ακόμα πιο “τρομακτικό”.

Ο stoner χαρακτήρας της μπάντας, εμφανίζεται στο “Atomic Fear”, ενώ τα “Dr Satan” και “Red Death”, μας δείχνουν έως πού μπορεί να φτάσει η “τερατοσύνη” της ανθρωπότητας. Αντιπροσωπετικό του doom ήχου του group, είναι το ορχηστρικό “Midnight Suffering”. Ο βαρύς ήχος του “Deadly Barrels” και τα σχεδόν death φωνητικά, δίνουν μία άλλη δυναμική στο κομμάτι.

Οι Presumption, φαίνεται ότι βρήκαν τον κατάλληλο ήχο γι’ αυτούς. Ένας ήχος, που ταιριάζει γάντι στη θεματολογία που τους απασχολεί. Ο συνδυασμός δε, της doom ατμόσφαιρας με τα heavy και death φωνητικά, έδωσαν μία μουσική ταυτότητα στους Γάλλους doomsters. Πολύ καλή επιλογή, για τους φίλους του είδους.

https://www.facebook.com/Presumption/

819

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.