Ragenheart, Deified (02/02/2019) The Crow Club

H ανακοίνωση της παρουσίασης ζωντανά του νέου δίσκου των Ragenheart “The Last King”, κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον μου, λόγω του ότι είχαν καιρό να κυκλοφορήσουν δίσκο (εννιά χρόνια έχουν ήδη περάσει από το πολύ καλό “Ragenheart”), ενώ και από το τελευταίο τους live, έχουν περάσει περίπου τέσσερα χρόνια.

Επιπρόσθετα, μαζί τους θα ήταν άλλα δύο πολύ καλά Ελληνικά συγκροτήματα, οι φερέλπιδες Deified και οι βετεράνοι Snowblind, συν το πολύ φτηνό εισιτήριο και ότι το live θα γινόταν στο Crow Club. Με αυτά τα δεδομένα, η απόφασή μου ήταν εύκολη, για το τί θα κάνω αυτό το Σαββατόβραδο.



Δυστυχώς, μία μέρα πριν τη συναυλία, οι Snowblind ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν, οπότε εναρκτήριο συγκρότημα θα ήταν οι Deified. Έτσι κατά τις 22.10, εμφανίστηκαν μπροστά σε ένα γεμάτο Crow και στα επόμενα σαράντα λεπτά, μας παρουσίασαν κομμάτια από το EP “Chaos, Blood & War”, αλλά και από το επερχόμενο full length τους.



Αρχικά ήταν λίγο αγχωμένοι, αλλά όσο περνούσε η ώρα, η απόδοση του συγκροτήματος ολοένα και ανέβαινε. Αρκετά προβαρισμένη μπάντα, (ο νέος μπασίστας ήταν λες και ήταν χρόνια στο συγκρότημα), με το νέο υλικό (“Bad Blood”) να είναι αρκετά καλό και με τον τραγουδιστή Δημήτρη Γιαννακόπουλο να συνεπέρνει με την γνωστή στους υποψιασμένους, με την επιπέδου 80’s us metal φωνή του.



Η παρουσία τους με γέμισε προσδοκίες για τη νέα τους δουλειά. Highlights της εμφάνισής τους, όταν λίγο πριν το τέλος εμφάνισαν τη δικιά τους μπύρα και τσούγκρισαν με τους μπροστινούς, καθώς και η δεύτερη εκτέλεση του Queen of the Underworld, μετά από λαϊκή απαίτηση, με την αποχώρησή τους να συνοδεύεται από πολλά χειροκροτήματα.



Deified setlist:
Eyes of Fire
Phovos
Queen of the Underworld
Diomedes
Bad Blood
Blessing
Chaos, Blood & War
(encore)
Queen of the Underworld





Μετά την απαραίτητη δεκάλεπτη διακοπή, οι Ragenheart χρειάστηκαν ελάχιστο χρόνο για να δείξουν ότι είναι καλύτεροι από ποτέ!



Χαλαροί και αρκετά κεφάτοι, κέρδισαν από την αρχή τον κόσμο, ξεκινώντας δυναμικά με τρία τραγούδια από το νέο δίσκο, το “Blind Alley” που έχει γυριστεί και σε video clip, το “Mirror”, που το συγκρότημα στο τέλος του τραγουδιού, χαρούμενο από τις αντιδράσεις του κοινού ευχαριστεί τον κόσμο και το “Echo”, που το αφιέρωσαν στο μικρό Παναγιωτάκη, που καθόταν στον εξώστη. Διάλειμμα από το “The Last King”, με το πολύ καλό “Talos” από τον προηγούμενο δίσκο και πλέον όλοι στο Crow Club απολαμβάνουν την άψογη εμφάνιση των headliners, οι οποίοι από την αρχή μέχρι το τέλος είχαν πάρα πολύ καλό ήχο.



Η σκηνική τους απόδοση ήταν αρκετά καλή και όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Ο Angel Priest κένταγε με τα solo του και μαζί με τον Τάκη Κορωναίο, συνέθεταν ένα πολύ καλό δίδυμο στις κιθάρες, όπως και ο Speedy στα τύμπανα με τον Μιχαλακάκο στο μπάσο, που έδωσαν φοβερό όγκο στον ήχο του συγκροτήματος, με τον κιμπορντίστα Δημήτρη Μαρίνη, να συμβάλει και αυτός ουσιαστικά στην εμφάνιση της μπάντας. Επίσης, ο τραγουδιστής των Ragenheart. Γιάννη Κορωναίος. έχει όλο το “πακέτο”, προικισμένος με μία πολύ καλή φωνή, αλλά και άκρως επικοινωνιακός, δεν σταμάτησε να αλληλοεπιδρά με το κοινό όλο το βράδυ.



Ο κόσμος διασκέδασε αρκετά με τον διάλογο του Κορωναίου με τον ηχολήπτη του μαγαζιού, που ψάχνανε να βρούνε το intro του τραγουδιού “The Last King” και όταν αυτό έπαιξε, δεν νομίζω ότι έμεινε κεφάλι στο μαγαζί  χωρίς να κουνηθεί. Κομματάρα, και με ένα κεντρικό riff που πραγματικά τα σπάει! Ακολούθησε διασκευή στους θεούς Judas, το “Between the Hammer and the Anvil”. Καλή “κίνηση” από τους Ragenheart, οι οποίοι βάλανε την δική τους σφραγίδα, με το Γιάννη να βγάζει άνετα το κομμάτι (δεν είναι και πολλοί τραγουδιστές που μπορούν να πουν αξιοπρεπώς τραγούδια του Metal God!).



Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίζουν να είναι θερμές με τραγούδια όπως το “Black Cold”, το μπαλαντοειδές “Forever Rain” και το Priestικό “Fear”, με την μπάντα να κλείνει με το “καραεπικό”, “The Spartan” και με το “πιο 80’s πεθαίνεις”, “Metal Rules the Night”, ένα αρκετά συναυλιακό τραγούδι. ‘Η έτσι νόμιζαν, γιατί μετά από “διαταγή”/επιθυμία της ψυχής του live Γιώργου Πρέντζα, οι Ragenheart ξαναέπαιξαν το “The Last King” και στο τέλος ο Πρέντζας σήκωσε και τον Κορωναίο στους ώμους, με τον κόσμο να αποθεώνει τους headliners!



Συνολικά ήταν μία αρκετά πετυχημένη συναυλία, με τα συγκροτήματα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τους παρευρισκόμενους να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Έτσι, όσοι ήμασταν στο Crow, συμφωνήσαμε ότι ο Φλεβάρης “μας μπήκε πολύ καλά” συναυλιακά!



Ragenheart setlist:
Blind Alley
Mirror
Echo
Talos
The Last King
Between the Hammer and the Anvil (Judas Priest cover)
Black Cold
Forever Rain
Fear
The Spartan
Metal Rules the Night
(Encore)
The Last King



Φωτογραφίες/ βίντεο: Γιάννης Φράγκος

616

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.