OCEANS ATE ALASKA

Κυκλοφορώντας album με ιαπωνικό τίτλο, οι Βρεττανοί Oceans Ate Alaska επισκέπτονται την Αθήνα και το An Club για να μεταδώσουν το “Hikari” τους (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ). O κιθαρίστας τους James Kennedy συνομιλεί με τον Δημήτρη Μαρσέλο για λογαριασμό του rockway.gr.

-Καλησπέρα και καλωσήρθες στο rockway.gr! Οι Ωκεανοί ταξιδεύουν πολύ μακριά από την Αlaska  στην Ελλάδα και θα θέλαμε να μάθουμε περισσοτέρα για αυτούς. Θα μπορούσες να μας ξεναγήσεις σε ένα σύντομο ταξίδι στην ιστορία των Oceans Ate Alaska;
Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη! Θα ξεκινήσουμε λέγοντας πως δεν είμαστε από την Alaska, αλλά από το Ηνωμένο Βασίλειο! Είμαστε συγκρότημα από το 2011, έχουμε κυκλοφορήσει δυο ολοκληρωμένα albums, τα  “Lost Isles” και “Hikari” μέσω της Fearless Records, ένα EP και 2 singles πριν από αυτλα. Αν θέλεις να μας τοποθετήσεις σε κάποια κατηγορία, ας πούμε πως παίζουμε progressive metalcore.

-Το όνομα σας δείχνει ανησυχία για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, προχωράει αυτή η ανησυχία και στους στίχους των τραγουδιών σας; 

Όπως οι στίχοι και το καλλιτεχνικό περιεχόμενομ έτσι και το όνομα μας έχει μεταφορική έννοια. Κατά κάποιον τρόπο, εκπροσωπεί τον ήχο μας. Έχουμε ένα δυναμικό εύρος που μπορεί τη μια στιγμή να είναι ένας ηχητικός τοίχος και την άλλη ένα ήρεμο ατμοσφαιρικό κύμα. Το βασικό μας single “Hansha” είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού. 

-H πιο πρόσφατη κυκλοφορία σας είναι επηρεασμένη από την Ιαπωνία. Τι σημαίνει “Hikari” και τι σας έκανε να μπείτε τόσο βαθιά στην ιαπωνική κουλτούρα και να χρησιμοποιήσετε κρουστά και διάφορα άλλα μουσικά τους όργανα;
“Hikari” είναι η ιαπωνική λέξη για το φως. Ο Chris, ο drummer μας, ενδιαφερόταν πάντα για την κουλτούρα τους και τον ιδιαίτερο ήχο που έχουν κάποια από τα όργανα τους. Επηρεάστηκε έτσι και η παραγωγή chillout hip hop που έκανε. Το ένα έφερε το άλλο και ξεκινήσαμε να προσπαθούμε να συνδυάσουμε τη μουσική του Chris με τη δική μας.

-Οι αλλαγές πίσω από το μικρόφωνο καμιά φορά κρύβουν παγίδες. Στη δική περίπτωση μήπως έδωσε έξτρα κίνητρο για να δώσετε παραπάνω ενέργεια στο νέο album;
Πάντοτε ξεκινάμε με τα μουσικά μέρη, οπότε η ραχοκοκαλιά του album ήταν ήδη έτοιμη. Ο Jake, όντας και φίλος της μπάντας πολύ καιρό, δούλευε σκληρά με τα φωνητικά του από πριν και βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Ήταν μια πολύ φυσική διαδικασία και έφερε έμπνευση σε όλους μας!

-Είναι η πρώτη σας επίσκεψη στην Ελλάδα. Έχετε ακούσει κάτι για το κοινό στη χώρα μας;
Δεν έχουμε ιδέα για το πως θα είναι εκεί, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι και ελπίζω όσοι έρθουν να μας δουν να ενθουσιαστούν επίσης. Σπάστε μερικά πιάτα. ΩΠΑ!

-Τελειώνοντας, θα ήθελα να χρησιμοποιήσεις κάποιους στίχους σας για να προσκαλέσετε τους αναγνώστες μας στη συναυλία σας.
“Side by side. Come and mosh now with your friends. Cause we’re sick yeah, don’t be a prick yeah. Wooooooooaaaaaaahoooooh.” Χαχαχα. Τα λέμε εκεί, παιδιά!

292

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.