GATEKEEPER: “Grey Maiden” EP

Ένα από τα “καυτά” ονόματα στο χώρο του heavy metal, οι Καναδοί Gatekeeper, κυκλοφορούν το “Grey Maiden” EP, ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο τους “East of Sun”. Σκοπός να διατηρήσουν το ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτούς.
Η καινούρια αυτή κυκλοφορία είναι το τέταρτό τους EP, με τους Καναδούς να αποδεικνύονται αρκετά εργατικοί και κάθε χρόνο να παρουσιάζουν κάτι καινούριο, με απολογισμό μέσα σε έξι χρόνια τέσσερα EPs, ένα live album, ένα full length album, δύο split album και μία συλλογή. Το “Grey Maiden”, διαρκεί είκοσι λεπτά και περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια.

Πρώτο στη σειρά, το ομώνυμο  “Grey Maiden” και από την εισαγωγή καταλαβαίνεις ότι εδώ έχεις να κάνεις με heavy metal στα καλύτερά του. Maiden-ικό κομμάτι, με επιρροές από US Metal (Brocas Helm, Jag Panzer) , ωραίο ρεφραίν, το solo “τα σπάει”, και με τον τραγουδιστή Jean-Pierre Abboud να είναι σε μεγάλη φόρμα. Σίγουρα θα μπαίνει στα setlists των μελλοντικών συναυλιών τους. Το δεύτερο τραγούδι που παρουσιάζουν, είναι το “Tale of Twins”, το οποίο δεν είναι καινούρια σύνθεση, αλλά είναι το πρώτο τραγούδι του πρώτου EP τους, “Prophecy and Judgement”. Η φετινή εκτέλεση, είναι ένα λεπτό μικρότερη από την αρχική και ένα κλικ πιο γρήγορη, ενώ φαίνεται και πόσο έχουν ανέβει επίπεδο σαν μπάντα.

Τρίτο στη σειρά, η όμορφη μεσαιωνική μπαλάντα “Moss”, με τους Gatekeeper να αποτίουν φόρο τιμής στους Blind Guardian και να μας θυμίζουν εποχές “Somewhere Far Beyond”. Στο “East of Sun”, μας είχαν φιλοδωρήσει με δύο αρκετά καλές διασκευές (Savatage, Omen) και το ίδιο κάνουν και εδώ, με το κομμάτι “Richard III” των ξεχασμένων ηρώων Tredegar. Η διασκευή είναι αρκετά πιστή στην πρωτότυπη εκτέλεση και πετυχαίνει τον σκοπό της, να μας φέρει δηλαδή, σε επαφή με ένα συγκρότημα που ελάχιστοι πλέον γνωρίζουν.

Συμπερασματικά, παρότι το δείγμα είναι μικρό, είναι άκρως ελπιδοφόρο και μας ανοίγει την όρεξη για την επικείμενη επίσκεψη των Gatekeeper στην χώρα μας, στο Up the Hammer Festival, με την αναμονή, επιπλέον, για τον επόμενο δίσκο να πιάνει κόκκινο.

https://www.facebook.com/GatekeeperBand/

516

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.