POUNDER: “Uncivilized”

Pounder. Κρατήστε αυτό το όνομα. Ορμώμενοι από το Los Angeles της California, εκεί όπου πολλά ενδιαφέροντα σχήματα ξεπετάχτηκαν ανά καιρούς και γέμισαν τη “φαρέτρα” της heavy metal σκηνής. Το τρίο από την California λοιπόν, στο ντεμπούτο του “Uncivilized”, δείχνει ότι έρχεται για να πετύχει. 

Δημιουργήθηκε το 2016, από τους Matt Harvey (Exhumed, Expulsion, Gruesome) στις κιθάρες και τη φωνή, Alejandro Corredor (Nausea, ex-Vallenfyre live) στο μπάσο και τον Tom Draper (Carcass,ex-Angel Witch live) στις κιθάρες. Κυκλοφόρησε το “Heavy Metal Disaster” demo το 2017 και το “Faster Than Fire” EP το 2018, για να έρθει τελικά στις αρχές του 2019 το ντεμπούτο album τους.

Ο ήχος των Pounder, συνδυάζει NWOBHM του ’80, speed metal της ίδιας περιόδου και λίγο από AOR και hard rock φόρμες. Αυτός ο ήχος, εμπλουτίζεται από τη σημερινή παραγωγή και ακούγεται τουλάχιστον φρέσκος, θυμίζοντας τη χρυσή περίοδο του heavy metal.

Το album, ακούγεται ευχάριστα στην ολότητά του, και δεν σε αφήνει να “βαριέσαι” σε κανένα σημείο του. Τραγούδια όπως τα “Fuck Off And Die”, “We Want The Night” και “The Evil One”, σε “αρπάζουν από το λαιμό” και σε ταρακουνάνε, ώσπου να ζητήσεις “έλεος”. Heavy/speed metal, με λίγη δόση από NWOBHM και εξαιρετικά riffs, συνθέτουν τρία από τα καλύτερα κομμάτια του album. Τα “εύκολα” ρεφρέν και τα δυνατά solos, τα κάνουν αυτομάτως hits και κάποια από τα τραγούδια ενός setlist σε επερχόμενη περιοδεία.

Ο ρυθμός πέφτει μόνο στα “Answer The Call” και “Long Time No Love”, χαρίζοντάς μας την πιο μελωδική πλευρά της μπάντας και συγχρόνως την πιο δημιουργική στιχουργικά, αφού πρόκειται για πολύ όμορφες συνθέσεις. Θα μπορούσε ίσως, να είχε δύο τρία κομμάτια ακόμα, αλλά ίσως “έχανε” στο τελικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα μία ποιοτική δουλειά στο χώρο του heavy/speed metal. Μία από τις καλύτερες, γενικά για φέτος. Οι Pounder, δείχνουν ικανοί να γίνουν το next big thing της California στη metal σκηνή! Εμείς, να ευχηθούμε να συνεχίσουν έτσι και καλύτερα, αφού μέσα από τέτοιες μπάντες, ακμάζει και η μουσική που αγαπάμε.

https://www.facebook.com/pounderheavymetal/

518

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.