TOXIK ATTACK: “Assassinos Em Serie”

Η περίφημη δεκαετία του ’80, ήταν αυτή που έβαλε τις βάσεις για την ανάδειξη και καθιέρωση πολλών “υποειδών” στο χώρο της metal σκηνής. Οι μπάντες που ξεκίνησαν τότε να ασχολούνται με τη σκληρή μουσική, είναι σήμερα “πατέρες” πολλών νέων σχημάτων. Οι Toxik Attack, δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και με βάση τις επιρροές τους από αυτή τη χρυσή στιγμή της metal σκηνής, δημιούργησαν ένα old school thrash/speed metal album, με τίτλο “Assassinos Em Serie”.

Η μπάντα, δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελείται από τους Nico666 στα φωνητικά, Perigoso στις κιθάρες, Ruizao στα τύμπανα και Zlayer στο μπάσο. Έχοντας κυκλοφορήσει ένα demo το 2014 με τίτλο “Brutal Attack”, και ένα EP το 2016 με τίτλο “Thrash On Command”, θεώρησαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για το ντεμπούτο album τους “Assassinos Em Serie”.

Τα συστατικά του πρώτου τους δίσκου, δεν είναι άλλα από εκείνα που ανέδειξαν το είδος. Δηλαδή, γρήγορα επιθετικά riffs και καυστικοί στίχοι, συν κάποια ακραία φωνητικά στα όρια της “τσιρίδας” και μικρά, αλλά τεχνικά και εύηχα solos. Highlight του album, η χρήση της μητρικής τους γλώσσας, της Πορτογαλικής, στις συνθέσεις τους.

Ένα από τα καλύτερα τραγούδια του δίσκου είναι το εναρκτήριο, με τίτλο “Thrash Maldicao”. Είναι και το πιο αντιπροσωπετικό του album, αφού περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία ενός speed/thrash metal δίσκου. Επιθετικό riff, “τσιρίδες” κατευθείαν από την κόλαση και τεχνικό solo, δημιουργούν ένα αξιόλογο κομμάτι. Πολύ καλή η επιλογή του κλεισίματος του album, με ένα κομμάτι αρκετά ενδιαφέρον, αφού η ψαλμωδική εισαγωγή του, το καθιστά πολύ αποκρυφιστικό, δίνοντας μία άλλη δυναμική στο τραγούδι. Ο λόγος για το “Pentagrama De Sangue”, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στιγμές του δίσκου.

Το old school feeling, είναι διάχυτο σε όλο το album, και η σειρά των κομματιών είναι τέτοια, που σε κρατάει καθηλωμένο. Μπορεί ο ρυθμός να είναι παρόμοιος, και κάποιες στιγμές κουραστικός, αλλά τα κομμάτια έρχονται σαν speed/thrash βολές κατά ριπάς, μην αφήνοντας τη σκέψη αυτή να βγει από το υποσυνείδητό σου. Τραγούδια όπως τα “Prazer De Matar”, το ομώνυμο “Assassinos Em Serie” και “O Sanguinario”, σου θυμίζουν το πρώιμο thrash metal και πώς πρέπει να παίζεται. Η ενέργεια που βγάζει η μπάντα στο ντεμπούτο της είναι ένα συν και δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Συνολικά, πρόκειται για μία συμπαθητική κυκλοφορία. Ίσως η χρήση της μητρικής τους γλώσσας, περιορίζει λίγο τις “δυνατότητες” της μπάντας, αφού σε αγγλική γλώσσα θεωρώ θα είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Σίγουρα, οι 300 μόνο κόπιες, το καθιστούν αρκετά ενδιαφέρον και φυσικά συλλεκτικό. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι μία αξιόλογη κυκλοφορία στο χώρο του, από ένα πολύ ελπιδοφόρο σχήμα.

496

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.