Universe217, Last Rizla, Mass Culture, Mammock – Templefest D4 (30/12/2018) Temple

Το τέλος του 2018 έφτασε με ένα πολύ “θερμό” (παρά το κρύο!) Live στο TEMPLE, που φιλοξένησε επί 4 μέρες μία σειρά εγχώριων συγκροτημάτων, στο πλαίσιο του πρώτου έτους λειτουργίας του.

Η τελευταία μέρα του TEMPLEFEST, που ελπίζουμε να γίνει θεσμός, υποδέχθηκε επί σκηνής δύο πολύ γνωστές και αγαπημένες μπάντες, τους Universe217 και τους Last Rizla, αλλά έδωσε και την ευκαιρία σε 2 νέα σχήματα να τα γνωρίσουμε καλύτερα. Ο λόγος για τους  Mass Culture και Mammock.



Τη βραδιά άνοιξαν, με πολύ μεγάλη διάθεση, οι Mammock. Ομολογουμένως, νομίζω ότι σχεδόν όλοι  αργήσαμε κάπως να καταλάβουμε τί ακριβώς παίζουν, χωρίς αυτό να είναι κακό, αλλά το αντίθετο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Υπήρχαν στιγμές που η μουσική τους έκανε περάσματα από Punk μέχρι nu metal και από Rock ‘n’ Roll μέχρι stoner, σε πολύ ενδιαφέρουσες αναλογίες.



Η βραδιά συνεχίστηκε με τους Mass Culture, οι οποίοι με το δυνατό τους ξεκίνημα ήταν η ενδιαφέρουσα αποκάλυψη της βραδιάς. Ξεκάθαρα κινούμενοι στo πλαίσιo του post-metal/sludge ήχου, κέρδισαν το κοινό με την εξαιρετική τους εμφάνιση, που είχε καταπληκτικό ρυθμό και ένταση.



Σειρά στο “οικογενειακό” κλίμα των ημερών και του φεστιβάλ είχαν οι πολύ αγαπημένοι και άκρως ψυχεδελικοί  Last Rizla. Ιδρώτας, γέλιο και αυχενικό κάνουν την εμφάνισή τους, αφού την “ομάδα” πλαισιώνουν πέρα από τα βασικά μέλη, ένα αιμοβόρικο κουνέλι (νομίζω!), καθώς και ο τραγουδιστής των Friend of Gods, που με τα διαπεραστικά φωνητικά του ανατρίχιασαν και οι πέτρες προφανώς!



Κατά τα άλλα τί να πούμε, τόσο ο ήχος, όσο και τα φωνητικά, καθώς και το παίξιμο όλων των μελών των Last Rizla ήταν (κατά γενική ομολογία) εξαιρετικά, με τον τραγουδιστή τους να μπλέκεται στο πλήθος και να συνεχίζει να τραγουδά και να κοπανιέται μπροστά από τη σκηνή. Πραγματικά απολαυστικοί!



Last Rizla setlist:
1.    Battles: Rambo
2.    Oporto
3.    Dive
4.    Xάλυβας
5.    He who talks loud saying nothing
6.    KLS9532



Η βραδιά, καθώς και το υπέροχο ΤEMPLEFEST φτάνουν στο τέλος τους και τί καλύτερο για αυτό το κλείσιμο, από μία μπάντα για την οποία οι συστάσεις είναι πλέον περιττές! Ο λόγος φυσικά για τους Universe217, τους οποίους όσοι δεν έχετε δει ζωντανά, να το κάνετε με την πρώτη ευκαιρία και όσοι τους έχετε ήδη δει, ξέρετε πως κάθε φορά είναι το ίδιο ελκυστικοί με τις προηγούμενες.



Στο άκρως φιλικό κλίμα που δημιούργησαν τα προηγούμενα συγκροτήματα και ο κόσμος, απολαύσαμε ανάμεσα στα άλλα (και με την πάντα μαγευτική φωνή της Τάνιας), τα “Counting Hours”, “Unfulfilled” και για το τέλος το αγαπημένο “Change”. Εξαιρετικές φυσικά και οι εκτελέσεις όλων των μελών των  Universe217,που σε κάθε live τους μας ταξιδεύουν με την ποιοτική μουσική και διάθεσή τους.



Ευχαριστούμε όλα τα συγκροτήματα και το TEMPLE για τις 4 μαγευτικές αυτές μέρες και ευχόμαστε Καλή Χρονιά και ό,τι καλύτερο σε όλους!

Universe217 setlist:
1.    Mouth
2.    Rest Here
3.    Intentions
4.    Counting Hours
5.    Harm
6.    Here comes
7.    Unfulfilled
8.    Furious
9.    Better You
10.    Never
11.    Change
12.    Undone

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

868