HATESPHERE: “Reduced To Flesh”

Από τις καλές μπάντες του ευρωπαϊκού ακραίου χώρου οι Δανοί Hatesphere, επανέρχονται πολύ σύντομα μετά το EP “Kapitalismen” με ένα ακόμη full length, το δέκατο σε μια πορεία δεκαεπτά ετών.

Το “Reduced To Flesh” δεν δείχνει να παρεκκλίνει σε ασυνήθιστα μονοπάτια, οι Hatesphere συνεχίζουν να παράγουν ποιοτικό μελωδικό death metal, αρκετά εκthrashοποιημένο και πολύ groovy. Μια πετυχημένη μίξη του σύγχρονου thrash των The Haunted, με αρκετές δόσεις αμερικανικού death (π.χ. των Black Dahlia Murder για να φέρω ένα παράδειγμα), με εξαιρετική κιθαριστική δουλειά, πολυποίκιλη ρυθμικότητα (συχνά-πυκνά εκτροχιάζονται οι ταχύτητες ή άλλες φορές δίνουν mid-tempo ανάσες) και καλό, τσαμπουκαλεμένο growling από τον Esben Elnegaard Kjaer Hansen (τον λες “Esse” και καθαρίζεις), κάπου ανάμεσα στον Peter Dolving και τον Andreas Dorner των Caliban.

Εξαιρετικό το “Corpse of Mankind” (το οποίο προέρχεται από το προηγηθέν EP), το ομότιτλο track, το καθαρά Slayer-ικό “Can of Worms”, το πολύ πολύ γρήγορο tapa tupa κομμάτι “Ruled by Domination” (με doomy break ανάλογο με τη λογική των σύγχρονων At The Gates) αλλά και τα στακάτα βαρύτατα “Nothing is Definite”, “Despicable You” και “Afterlife”.

Γρήγορη μουσική αποδιδόμενη με ζωντάνια, με αρκετά ενδυναμωμένο το προσωπικό στίγμα μέσα στο οικειέστατο περιβάλλον που σχηματίζουν οι επιρροές, άμεση και εύληπτη παρά την τεχνική παρουσίασή της από την μπάντα. Οι φίλοι της ταχύτητας, όπως και γενικότερα αυτοί που δεν φοβούνται να ρίξουν ένα – δυο κουταλάκια μελωδικότητας στο death metal τους θα το κατασυμπαθήσουν και φυσικά για τους Hatesphere αποτελεί ένα ακόμη αξιόλογο βήμα.

https://www.facebook.com/hatesphere666

520

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.