MEN IN METAL: “Let The Soul Spread Its Wings"

Θέλει μεγάλο καλλιτεχνικό θράσος, ακόμα και στις μέρες μας, να βγάλεις album, στη μητρική σου γλώσσα. Θα πρέπει να έχεις τρομερή εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου, ή απλώς να απευθύνεσαι, στο κοινό της πατρίδας σου. Ο χρόνος θα δείξει, ποιo από τα δύο συμβαίνει στην περίπτωση των Men In Metal.

Οι Ρώσοι heavy/power metallers, από το Yekaterinburg, στο νέο τους δίσκο “Let The Soul Spread Its Wings”, χρησιμοποιούν μόνο ρώσικους στίχους. Κάτι που, από μόνο του, είναι αρκετά φιλόδοξο και ενδιαφέρον.

Πέρα από το instrumental εισαγωγικό, το album περιέχει 9 κομμάτια, heavy/power ήχου, με δουλεμένα riffs, και καλοπαιγμένα solos. Τα “Only The Wind”, “Secrets Of The North”, “The Time Has Come” και “Moonlight Night” είναι τα καλύτερα του δίσκου, και ταυτόχρονα τα πιο αντιπροσωπευτικά του ήχου της μπάντας. Πολύ ωραία riffs, τρομερά solos και γρήγορος ρυθμός είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους. Εάν δε, ήταν με αγγλικό στίχο, θα μιλάγαμε για σίγουρες επιτυχίες, όχι ότι τώρα δε μπορούν να γίνουν.

Οι επιρροές από σχήματα του power ήχου, όπως Avantasia, Edguy, είναι εμφανείς μέσα στο album. Ιδιαίτερα στη μπαλάντα “The Same Day” και στο “Secrets Of The North”, αυτό γίνεται αισθητά αντιληπτό. Ακόμα και τα mid-tempo, “Dawn Ahead”, “Day By Day” και “Scraps Of Old Dreams”, είναι κλασσικά heavy/power κομμάτια, χωρίς να ξεφεύγουν από το γενικότερο πλάνο της μπάντας, για το album. Ενδιαφέρον στοιχείο, η χρήση του ukulele σε κάποια σημεία.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία ενδιαφέρουσα κυκλοφορία. Ίσως αν ήταν σε αγγλικό στίχο, να είχε μεγαλύτερη απήχηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλή δουλειά. Προσωπική μου άποψη είναι πως αξίζει τουλάχιστον μία ακρόαση, για πιο ασφαλή συμπεράσματα. 

549

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.