BLACK TIGER: “Black Tiger”

Το να ξεχωρίσει μια μπάντα στο χώρο του μελωδικού Rock είναι αρκετά δύσκολο. Το είδος μετράει ήδη τέσσερις δεκαετίες και υπάρχουν πλέον χιλιάδες μπάντες  που αρέσκονται στον ήχο αυτό. Λίγες είναι αυτές που μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον, με τους Black Tiger να είναι μία από αυτές.

Οι Black Tiger έχουν καταγωγή από την Τσεχία και το “Black Tiger” είναι το πρώτο τους album. Πριν από αυτό έχουν κυκλοφορήσει τρία  EP´s: το “All Over Night”(2010), το “Road To Rock” (2013) και το “Songs From Abyss” (2015). Η ηχογράφηση έγινε στο Tanzan Music Studio με παραγωγό τον Mario Percudani. Επίσης ο δίσκος περιέχει δέκα τραγούδια, με γνωστά ονόματα του χώρου να κάνουν guest εμφάνιση όπως Dan Reed (Dan Reed Network), Mario Percudani (Hardline, Hungryheart), Josh Zighetti (Hungryheart).

Οι Black Tiger όπως έγραψα και παραπάνω παίζουν μελωδικό Rock, μην φανταστείτε όμως ότι είναι επηρεασμένοι από συγκροτήματα όπως Bon Jovi η Def Leppard αλλά πιο πολύ μπορείς να βρείς τις ρίζες της μουσικής τους σε συγκροτήματα όπως Journey η Foreigner. Τα τραγούδια των Black Tiger είναι γεμάτα από όμορφες μελωδίες,προσεγμένα solo και ευκολομνημόνευτα ρεφραίν τα οποία θα σε κάνουν σίγουρα να τα σιγανοτραγουδάς όλη μέρα.

 O τραγουδιστής Jan Trbusek είναι αρκετά εκφραστικός και η χροιά της φωνής του μου θύμισε Phil Collins εποχής Genesis.  Η παραγωγή είναι κρυστάλλινη και θα έλεγα ότι ο ήχος έχει την αύρα της δεκαετίας 80, με τους τίγρεις στα πιο δυνατά κομμάτια τους να φλερτάρουν με το Hard Rock (“Who is to Blame”) και φυσικά υπάρχουν και οι αγαπησιάρικες στιγμές όπως τα “Solitary Man” η “Silent Cry”. 

Ο δίσκος των Black Tiger είναι το ιδανικό άκουσμα για να πίνεις το ποτό σου με ένα φιλαράκι, επίσης περιέχει κομμάτια που είναι ιδανικά για αφιερώσεις, χωρίς να είναι μελιστάλαχτα. Γενικά μπορείς να τον ακούσεις οπoιαδήποτε στιγμή και είναι σίγουρο ότι θα καταφέρει να σου φτιάξει τη διάθεση. Το “Black Tiger” απoδεικνύει ότι για να φτιάξεις έναν όμορφο δίσκο αρκούν πράγματα όπως η απλότητα και αγάπη για τη μουσική.

604

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.