The Nomads, The Snails (10/11/2018) An Club

Γνώριμοι κι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού οι The Nomads, αποφάσισαν για άλλη μια φορά να εντάξουν στην περιοδεία τους την Αθήνα και το An Club θεωρήθηκε ως το πλέον κατάλληλο για να τους φιλοξενήσει.

Οι πόρτες άνοιξαν κατά τις 21:00, εντούτοις ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται αρκετά μετά τις 21:30, ώστε με την έμφάνιση των Snails που άνοιξαν το live κατά τις 22:15 να είναι είναι το An σχεδόν μισογεμάτο. ,

Οι Έλληνες εκπρόσωποι της garage – punk σκηνής κατόρθωσαν με τον ιδιαίτερο – χαρακτηριστικό, αλλά και οικείο ήχο τους κράτησαν τόσο “ζεστό” το κοινό σε βαθμό που όχι μόνο άρεσαν στο κοινό, αλλά άπαντες αναγνώρισαν το ταλέντο τους, το δέσιμο τους και το ανεβαστικό rock and roll –  garage ιδίωμα τους. Ανέπτυξαν σε 50 περίπου λεπτά θέματα τόσο από το πρώτο τους album που κυκλοφόρησε προ έξι περίπου ετών, μέχρι και νεότερες – ακυκλοφόρητες συνθέσεις, αλλά και από το τελευταίο τους πόνημα “Dr. Acid” που το γνωρίζουμε από το 2016.

Εντύπωση μου έκαναν τα φωνητικά του Χρήσου Φουρλάνη (πέρα των συνθέσεων), αφού απέπνεαν ένα post punk αέρα και μια έντονη ψυχεδελική χροιά που καθήλωναν  και επίσης  η άριστη προφορά του, πράγμα που δε συναντάς και κάθε μέρα σε εγχώριο σχήμα σε τέτοιο βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όποια προβλήματα στον ήχο τα οποία αργότερα απασχόλησαν και τους The Nomads, τα αντιμετώπισαν με μεγάλη ψυχραιμία, όσο κι αν φάνταζαν σημαντικά. Εξαιρετικό σχήμα, πραγματικά όπου τους πετύχετε ακούστε τους. Είναι μοναδικοί στο είδος τους.

The Snails  – setlist 
————————-
Mind control
Psycho Train
OverFlow
The Burning Boy
My other side
She’s like my girl
Shadow land
Side Walks
Dancing with the Zombies
Lady
Universal Soldier
Graveyard
Gypsy Woman

Κατά τις 23:20 οι θρυλικοί The Nomads ανέβηκαν στην σκηνή και παρά τα άσπρα μαλλιά τους και τα σπασμένα κάπως πρόσωπά τους που έδειχναν το πέρασμα τους χρόνου από πάνω τους, φάνηκαν σε πολύ καλή διάθεση και εξαιρετική κατάσταση.

Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το κοινό αποτελούνταν κυρίως από φίλους μεγαλύτερης ηλικίας, μ’ έναν μέσο όρο που ξεπερνούσε τα 45 χρόνια, με τον παλμό ωστόσο να παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δεν ήταν λίγοι που τους είχαν δει προ 31 ετών, εν έτη 1987 δηλαδή, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα.

Μπήκαν, συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τόσο δυναμικά που δεν υπήρχε παρευρισκόμενος που να μην ήθελε περισσότερο από το rock and roll που πρεσβεύουν και είμαι σίγουρος ότι μια επανάληψη του εν λόγω live θα είχε αντίστοιχη επιτυχία.

Οι κιθάρες πήραν φωτιά, το μπάσο συνόδευε δαιμονισμένο και τα τύμπανα δονούσαν το χώρο, καθώς η μπύρα έρεε άφθονη και ένα κατάμεστο An συμμετείχε σε κάθε νότα. Δυνατός παλμός, άψογη αλληλεπίδραση μπάντας – κοινού, σε μια αναδρομή σε όλη τη δισκογραφία του σχήματος. 

Δεν νομίζω ότι σε μια τέτοια βραδιά  χωρούν τυχόν παραφωνίες, αφού τα δύο σχήματα αποζημίωσαν το κοινό που τα τίμησε, και οι headliners, The Nomads, να προσφέρουν άλλη μια μοναδική παράσταση για το ελληνικό κοινό, βγαλμένη από τα παλιά,

The Nomads – setlist 
—————————-
Can’t Keep A Bad Man Down
Miles away
Hangman’s walk
Don’t pull my strings
Bad times will do me good
Knowledge
Don’t kill the messenger
Where The Wolf Bane Blooms 
Crystal Ball
I’ ve seen better
Swamp Gal
Working for the Man
Lowdown Shakin´ Chills
I’m out of it
(In a) House of cards
Top alcohol
Wasn’t born to work
American Slang
Frying Pan
Call off Your Dogs 

Φωτογραφίες: Χρήστος Λεμονής

477

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.