Morgana Lefay, Sacred Steel (21/10/2018) Κύτταρο Club

Υπάρχουν φορές που η προσμονή για ένα live φτάνει σε δυσθεώρατα ύψη, ειδικά αν ετοιμάζεσαι να δεις για πρώτη φορά ένα συγκρότημα που αγαπάς και ενώ μέσα σου πάντα υπάρχει ένας μικρός φόβος ότι μπορεί να διαψεύσει τις προσδοκίες σου. Ευτυχώς για μένα και άλλους τετρακόσιους οπαδούς οι Morgana Lefay ήταν ανώτεροι ακόμα και των προσδοκιών που είχαμε.

Support στους Morgana Lefay ήταν οι κάτι παραπάνω από τίμιοι Sacred Steel. Ετσι κατά τις οχτώμιση ξεκίνησαν οι Γερμανοί πραγματοποιώντας μια παρα πολύ καλή εμφάνιση, δίνοντας ένα παθιασμένο Heavy Metal show. Ο Gerrit P. Mutz είχε αρκετά κέφια, πείραζε συνέχεια τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας ενώ και η επικοινωνία του με το κοινό ήταν αρκετά καλή, ενώ ερμηνευτικά ήταν ο γνωστός Gerrit .

Οι Sacred Steel είναι αρκετά δεμένοι σαν συγκρότημα, άλλωστε με αυτό το line up είναι από το 2006, και φάνηκαν να απολαμβάνουν το live με όλη την ψυχή τους. Αεικίνητοι στην σκηνή, με αρκετή ενέργεια και με ένα φοβερό drummer, τον  Mathias Straub, που έδωσε πολύ πόνο με τα χτυπήματα του. Οι Sacred Steel παίξαν περίπου μία ώρα και 10 λεπτά και είναι σίγουρο ότι οι θεοί του Heavy Metal έμειναν ευχαριστημένοι μαζί τους.

Sacred Steel setlist:
Heavy Metal Sacrifice
Battle Angel
Open Wide the Gate
Dethrone the Tyrant King
Heavy Metal to the End
No God / No Religion
The Sign of the Skull
Maniacs of Speed
Sword of the King
Metal Reigns Supreme
Let There Be Steel
Metal Is War
Wargods of Metal

Και αν οι Sacred Steel είναι ο πέλεκυς του δήμιου που πέφτει στον αιχμάλωτο, οι Morgana Lefay είναι το katana του Σαμουράι που κόβει ασπιδα,πανοπλία,κοκκαλα και ότι άλλο βρει. Ακριβώς δέκα βγαίνουν οι Morgana Lefay στη σκηνή και δεν μπορούν να πιστέψουν την αγάπη που τους δείχνει ο κόσμος. Τα τραγούδια που διαλέξαν είναι ένα και ένα και πραγματικά σε κάθε κομμάτι οι Morgana Lefay, μαζί με τους, οπαδούς ,γκρέμιζαν και ξαναχτίζαν το Κύτταρο από την αρχή.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ο όγκος που είχε η μουσική των Morgana και πόσο σύγχρονο ηχεί υλικό που γράφτηκε τη δεκαετία του 90. Ο  Charles Rytkönen είναι φανταστικός frontman, θεατρικός όσο έπρεπε, αλώνιζε την σκηνή και ευχαριστούσε το κοινό με κάθε ευκαιρία. Άψογοι μουσικοί και οι υπόλοιποι Morgana Lefay παίζανε με φοβερή δύναμη και τεχνική κερδίζοντας την απωθέωση από το κοινό.

Ο κόσμος τραγουδούσε ταυτόχρονα με τον Rytkönen, με το Headbaging να πηγαίνει σύννεφο μέχρι τις τελευταίες σειρές. Έκπληξη μεγάλη ήταν η επιλογή του Save Our Souls(Lefay cover) για το κλείσιμο της συναυλίας χωρίς να μας χαλάει καθολου, εκτέλεση που είχε και ευτράπελο αφού κάτι δεν βγήκε στους Morgana (μάλλον ξέχασε τους στίχους ο Rytkönen), σταμάτησαν το τραγούδι και το ξανάρχισαν ακόμα πιο αποφασισμένοι. Γενικά ήταν μια συναυλία που θα μείνει στη μνήμη όσων ήταν εκεί, με συγκροτήματα και κοινό να μένουν άπαντες ευχαριστημένοι.

Morgana Lefay setlist:
I Roam
Angel’s Deceit
To Isengard
Time Is God
Master Of The Masquerade
Sculptures of Pain
Rooms of Sleep
In the Court of the Crimson King
The Source of Pain
Hollow
Face of Fear
Symphony of the Damned
Maleficium
Save Our Souls (Lefay cover)

458

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.