OSMIUM GUILLOTINE: “A Million Tο One”

Από την Γηραιά Αλβιόνα μας έρχονται οι Osmium Guillotine και από το ρετρό εξώφυλλο α λα Πόλεμος των Κόσμων καταλαβαίνεις ότι οι Βρετανοί παίζουν Heavy Metal επηρεασμένο από τη δεκαετία του 80.

Σαν συγκρότημα υπάρχουν οχτώ χρόνια έχοντας προλάβει να κυκλοφορήσουν τρία EP, ένα live, ένα μέτριο full length το “Osmium Guillotine” και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι punk θρύλοι Sham 69 και ο πρώην τραγουδιστής των Maiden Blaze Bayley. Το “A Million Tο One” είναι το δεύτερο album της μπάντας, που συνδυάζει το 80s Heavy Metal με punk, doom και classic rocκ με σύγχρονη παραγωγή. Η θεματολογία ποικίλει, από επιθέσεις Αρειανών και χρονικά παράδοξα μέχρι κριτική στα media, αλλά και ερωτικές ιστορίες, από όλα έχει ο μπαξές.

Το “A Million Tο One” ξεκινάει με το ομώνυμο τραγούδι, διάρκειας περίπου έντεκα λεπτών που ίσως είναι και το καλύτερο του δίσκου. Τα πρώτα τέσσερα λεπτά θυμίζουν Candlemass, μετά οι ταχύτητες ανεβαίνουν με τα σολίδια να πέφτουν βροχή (φοβερό κομμάτι). Τα επόμενα δύο στη σειρά το “He Played Rock ‘n’ Roll” και “Through the Black Mirror” έχουν punk αέρα, τσαμπουκαλεμένα κομμάτια, ό, τι πρέπει για headbanging. Δυνατό τραγούδι το “Slay the Guillotar” με ωραίες μελωδίες, φοβερό συναυλιακό riff και στίχους, όπως “With the power of the metal, Strike it down with all your might” και με διαφορά το πιο 80s τραγούδι του δίσκου.

 Πέμπτο στη σειρά το “Metal Man” ένα slow κομμάτι, τηρουμένων των αναλογιών, το δικό τους “Planet Caravan”, το οποίο όμως είναι και η πιο αδύναμη στιγμή του δίσκου. To “Paradox” που ακολουθεί φέρνει Judas στο μυαλό με ανελέητο drumming. To “The Demon Within” αρχίζει με old school κιθαριστικό σολάρισμα και θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα μιας συνεργασίας Black Sabbath με Jimi Hendrix. Τον δίσκο κλείνει ιδανικά το “Only Famous (When You’re Dead)” αρκετά δυναμικό με τη μπάντα να τα δίνει όλα στο τέλος. 

Το “A Million Tο One” είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από τον προκάτοχο του, με τους Osmium Guillotine να καταφέρνουν να ταιριάξουν τις πολλές επιρροές τους και να αφήνουν ελπίδες για το μέλλον.

Υ.Γ. 1 Οι Osmium Guillotine ηχογράφησαν το δίσκο στις αρχές του 2018, μετά από λίγο ήρθε στη μπάντα καινούριος τραγουδιστής, ο Dan Mailer, ο οποίος ηχογράφησε από την αρχή τα φωνητικά του δίσκου.

Υ.Γ. 2  Το Osmium(Όσμιο) είναι σπάνιο ασημόχρωμο μέταλλο και χρησιμοποιείται σε κράματα με λευκόχρυσο και ιρίδιο, όπου απαιτείται εξαιρετική αντοχή, κυρίως στη θέρμανση και σκληρότητα.

490

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.