THE EXPLODING EYES ORCHESTRA: “II”

Κοιτώντας το line-up της μπάντας κοντοστέκεσαι λίγο και λες “κάτσε ρε, αυτοί δεν είναι οι Jess and the Ancient Ones”; Ναι, αυτοί είναι, συγκεκριμένα αυτό είναι το project που κάνανε πριν μερικά χρόνια όταν η βασική μπάντα περνούσε υπαρξιακή κρίση και δεν ήξεραν κατά πόσο θα συνεχίσουν.

Προφανώς αφού η βασική μπάντα ανέκαμψε πανηγυρικά το project αυτό δεν έχει και μεγάλο λόγο ύπαρξης πλέον οπότε τα μέλη του αποφάσισαν να βγάλουν ένα δεύτερο άλμπουμ σαν κύκνειο άσμα και να το διαλύσουνε. Ήδη λοιπόν ξέρετε λίγο πολύ τι παίζει ηχητικά, revival rock και πάλι με τη διαφορά ότι αυτή η κυκλοφορία δείχνει μια πιο χαλαρή πλευρά του ήχου που έκανε γνωστή την παρέα, λιγότερο garage rock και sex magic σε technicolor και περισσότερο ψυχεδελική folk/pop και τσαγάκι στην αυλή. 

Ούτε ξανά-ανακαλύπτουν τον τροχό, ούτε απαραίτητη κυκλοφορία τη λες, αλλά ακούγεται πολύ ευχάριστα και σίγουρα θα ιντριγκάρει τους fans της Τζες και των Αρχαίων δείχνοντας μια άλλη όψη του γκρουπ και λειτουργώντας σαν εμβόλιμο μέχρι την επόμενη κυκλοφορία της βασικής τους μπάντας.

517

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.