Lita Ford/ Electra (20/05/11) The Canyon Club- USA

Σε μία sold out  εμφάνιση στις 20 Μαΐου 2011 στο φημισμένο για τα rock events του κι όχι μόνο “The Canyon Club”  εμφανίστηκε η “Queen Of Metal”, όπως δικαιωματικά αποκαλείται κυρίως για το ένδοξο παρελθόν της,  Lita Ford και μαζί της η “δική μας” ελληνοαμερικανίδα  Electra  Barakos ως opening act. Η οποία με την δυναμική παρουσία της “έβαλε φωτιά” στο stage, παίζοντας 8 συνθέσεις από τις μέχρι τώρα 2 EP κυκλοφορίες της.

Tο ομώνυμο “Electra” και το  “Problem Child” αλλά και 4 ολοκαίνουριες συνθέσεις του επερχόμενου full length album που ηχογραφείται τις μέρες αυτές, υποστηριζόμενη από μία ενθουσιώδη μπάντα που απαρτιζόταν από τους  Hyland Church στην κιθάρα, Γιάννης Μπαράκος στο μπάσο, Matt Forsyth στα ντραμς, στα πλήκτρα o Brian McConnell και στα δεύτερα φωνητικά οι μελωδικότατα αλάνθαστες Bria Hill & Tara Romine. Γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την μόλις πριν λίγες κυκλοφορία του πρώτου της video clip “Problem Child’’ στο Whisky A Go Go…. (βλ. σχετικά εδώ ).

electra

Καινούργιο στοιχείο που προστέθηκε στην συγκεκριμένη εμφάνιση και έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους φανς και προστέθηκε στα επόμενα  set list ήταν η ολιγόλεπτη παρουσίαση αποσπάσματος όπερας σε προσωπική σύνθεση με τους στίχους στα ιταλικά του “Problem Child”: “Io sono quel que sono lasciattemi stare” η οποία οδήγησε στο ομώνυμο τραγούδι και  με τα φωνητικά της προσόντα Electra να δείχνουν την άνεση με την οποία κινείται και στους δύο μουσικούς δρόμους με το νέο υλικό πολύ δυναμικό στο γνώριμο ‘80ς ύφος με έντονο το στοιχείο του rock των 00’ς. Σίγουρα κέρδισε πολλούς νέους οπαδούς με αυτή της την εμφάνιση….

electra

Και ήταν η ώρα να εμφανιστεί η αγαπημένη του κοινού Lita Ford, οποία στην εμφάνιση της προ διετίας στη χώρα μας, ψιλοαπογοήτευσε τόσο στη σκηνή όσο και στη τελευταία της δισκογραφική δουλειά. Η Lita Ford απέδειξε ότι δεν αποκαλείται τυχαία “Queen Of Metal” μαζί με την all star μπάντα της που αποτελείτο από τους Michael T Ross των Hardline στα πλήκτρα, PJ Farley από Trixter στο μπάσο  και τον εκπληκτικό Gary Hoey στις κιθάρες. Με τραγούδια όπως το “Larger Than Life” από το “Dangerous Curves”,  ξεκίνησε δυναμικά και συνέχισε με το παθιασμένο “Hungry” από την κυκλοφορία του 1990 “Stilleto”, ακολούθησε το “Gotta Let” να ισορροπεί τα πράγματα από την πρώτη της κυκλοφορία το 1984.

lita_ford

Από το εξαιρετικό  “Dancing On The Edge” ήταν το επόμενο τραγούδι  “Dressed To Kill” για να ακολουθήσει το “Back To The Cave” από το υπερεπιτυχημένο σε πωλήσεις άλμπουμ της “Lita” που κυκλοφόρησε στα  1988. Ακόμη μία σύνθεση από το “Dangerous Curves” ήταν το  “What Do Ya Know About Love”, με τη φωνή της Lita σε μεγάλη φόρμα. Τα τελευταία 3 τραγούδια παίχτηκαν ήταν  τα “Falling In & Out Of Love” για να ακολουθήσει το μοναδικό  “Close My Eyes Forever”, σε ένα ανεπανάληπτο τότε ντουέτο με τον  Ozzy Osbourne και να κλείσει με το ανεπανάληπτο “Kiss Me Deadly”, τη μεγαλύτερη επιτυχία της στα 25 χρόνια καριέρας και αγαπημένο hit  στο αιρ-play του MTV  με τον κόσμο να τρελαίνεται και να αποθεώνει. Οι δύο καλλιτέχνιδες πήραν πνοές ζωντάνιας για την συνέχεια:η μεν Lita Ford για να μπει και να ηχογραφήσει τον επερχόμενο δίσκο της, η δε Electra για ένα μακρύ καλοκαίρι κλεισμένο με εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ του καλοκαιριού και ίσως μεγάλη περιοδεία για το φθινόπωρο-χειμώνα, όπως “εξομολογείται” σε συνέντευξη που ευγενικά παραχώρησε στον rockway.gr.

lita_ford

Τα set list
Lita Ford: Larger Than Life, Hungry, Gotta Let Go, Dressed To Kill, Back To The Cave, What Do Ya Know About Love, Falling In And Out Of Love, Close My Eyes Forever, Kiss Me Deadly.
Electra: Take Me To Outerspace, Just Wanna Be In Love, Should’ve Known Better , You Turn Me On , Feeling Good,  Time Bomb,  Last Forever, Problem Child.

Νότης Γκιλλανίδης

ΥΓ ευχαριστούμε την Electra για την ευγενική παραχώρηση οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού της συγκεκριμένης συναυλίας.

486