RADUX: “Disaster Imminent” EP

Debut EP γι’ αυτή τη νεοσύστατη Φινλανδική thrash metal μπάντα. Ειδικότερα αυτού του είδους που λέμε old school (πιο old ψοφάς για να ακριβολογήσω!).

Ζωηρό γκαζιάρικο metal, tapa tupa κάφρικης νοοτροπίας, με πολύ καλό riffing στα χνάρια κυρίως των Destruction και σαφέστατη επιρροή του ίδιου του Dan Lilker και των σχημάτων στα οποία πέρασε (Anthrax και Nuclear Assault). Από πίσω, σαρωτικό ρυθμικό section και όσο για τα φωνητικά…ε, σε thrash αναφερόμαστε, δεν νομίζω κάποιος να περιμένει κάτι που να μην ανήκει στην “έξαλλη” πλευρά ερμηνείας, με τον μπασίστα / τραγουδιστή Juho Vaarala να ακούγεται το λιγότερο σαν χουλιγκάνος.

Highlight θα έλεγα, σ’ αυτό το γενικά εξαιρετικό – αν και ελάχιστο – δείγμα, είναι τα πολύ καλά solos (η νοοτροπία τους βασικά, εκτελεστικώς διέκρινα ένα – δυο φαλτσάκια), το κέφι που αποπνέουν και το θεότρελο beat, που τους λάτρεις της ταχύτητας (και είμαι τέτοιος!) θα τους κάνει να καταευχαριστηθούν την ακρόαση.

Και τα τέσσερα κομμάτια του “Disaster Imminent” είναι θαυμάσια για το είδος που διαπραγματεύονται και αν προχωρήσουν σε full length δουλειά στο ίδιο πλαίσιο και διορθώνοντας κάποιες ατέλειές τους, θεωρώ ότι έχουν πολύ μέλλον στα μεγάλα σαλόνια του ορθολογικού και pure thrash metal. Άψογο snack!

https://www.facebook.com/RaduxBand

563

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.