SPINBALL: “Shadows”

Δεύτερο album μετά από αρκετά χρόνια απουσίας για τους Αθηναίους rockers Spinball οι οποίοι επανέρχονται με το “Shadows”, ένα αξιόλογο δείγμα εναλλακτικού rock.

Μουσική όχι ιδιαίτερα υψηλών τεχνικών απαιτήσεων που κινείται σε όλους τους χώρους του ημίσκληρου ηλεκτρικού ήχου, με αρκετά άμεσα κομμάτια αλλά και με κάποια που ανήκουν σε ψυχεδελικά πλαίσια.

Fuzzαρισμένο riffing με πολλά ηχητικά “παιχνίδια” από τον Παναγιώτη Τσεβρένη, συμπαγές ρυθμικό section από τους Παντελή Χανδρή (drums) / Γιάννης Βρεττάκος (μπάσο) σε mid-tempo συνθέσεις με κάποια απρόβλεπτα stoner ξεσπάσματα εδώ κι εκεί, ο δε Νίκος Καρατζίδης πίσω από το μικρόφωνο διαθέτει αρκετά καλή φωνή και είναι προσγειωμένος ερμηνευτικώς. Άρτιες εκτελέσεις σε χαλαρό κλίμα.

Το υλικό του “Shadows” είναι θα έλεγα τρισυπόστατο, με ένα μέρος του να προσεγγίζει το ’80’s British dark rock / new age (το “How Do You Feel” είναι ένα καλό παράδειγμα, με τον Βαγγέλη Οικονόμου στο μπάσο), μια πλευρά να φέρνει προς το δημοφιλέστατο στη χώρα μας stoner rock (έχοντας πιο ισχυρή την desert αίσθηση) με τα “The Dirge”, “All Our Hope And Love” και το ομότιτλο track “Shadows” (το οποίο Sabbath-ίζει ευχάριστα) και μια πτυχή που ουσιαστικά αποτελεί το κυρίως θέμα του album, αυτή του “I Feel Free” (ψυχεδελίζει a la Pink Floyd στα ’60s), του “Forever I Will Wait” (του οποίου το ηχόχρωμα καθορίζεται κυρίως από τα πλήκτρα), του εξαιρετικού instrumental “Absence” με τις θαυμάσιες μπασογραμμές του και τον επίλογο “Time To Go” το οποίο ακούγεται σαν να συνάντησαν οι King Crimson τους Bowie και Cave στο σβήσιμο της βραδιάς.

Το “Shadows” μου άρεσε αρκετά. Χωρίς να είναι κάτι πρωτάκουστο ή πρωτότυπο σαν άκουσμα, συνολικά πρόκειται για αξιοπρεπέστατη δουλειά για το αντικείμενο που διαπραγματεύεται η μπάντα. Οι φίλοι του είδους καθώς και αυτοί που ανήκουν σε “μαλακά” πεδία έκφρασης του rock θα το συμπαθήσουν. Για μια – δυο – τρείς βραδινές μπυρίτσες, οι Spinball είναι ό,τι πρέπει για συνοδεία.

https://www.facebook.com/SpinballMusic/

https://spinball1.bandcamp.com/releases

578

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1168 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.