ΤWISTED SISTER (12/07/11) ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ

Ομολογώ ότι όταν άκουσα την είδηση για τα δύο live των Twisted Sister στη χώρα μας είπα μέσα μου ότι θα δούμε “μία από τα ίδια”. Ευτυχώς όμως οι Αμερικανοί με διέψευσαν πανηγυρικά και το ευχαριστήθηκα κιόλας αφού το “μία από τα ίδια”, ήταν ότι είδαμε από τα καλύτερα live της φετινής χρονιάς.

Η συναυλία άρχισε με τους “δικούς μας” Outloud τους οποίους έχασα λίγο από το ξεκίνημα τους αλλά έπαιξαν αρκετά καλά (όσο πρόλαβα να δω). Το γκρουπ ενθουσίασε τον κόσμο και έδειξε ότι μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα που όλοι περιμένουμε ενώ έκλεισαν άψογα την εμφάνιση τους με τον Chandler Mogel να κατεβαίνει στον κόσμο και να αποθεώνεται στο αγαπημένο μου “We Run”.

twistedSister-live

Η αναμονή για τους Twisted Sister δεν ήταν μεγάλη και η εισαγωγή από τα μεγάφωνα το “It’s a Long Way to the Top” των AC/DC μας προετοίμασε για το τι θα ζήσουμε αυτή τη βραδιά. Η τρελοπαρέα ξεκινά εκρηκτικά με τα “What You Don’t Know (Sure Can Hurt You)” και “The Kids are Back” ενώ από κάτω έχει αρχίσει να γίνεται ο σχετικός χαμός. O Dee Snider επιβλητικός και σε δαιμονιώδη φόρμα. O Jay Jay French σε ρόλο ηγέτη αφού αυτός είναι ο ιδρυτής της μπάντας (μεγάλος πολυλογάς), ο Eddie Ojeda με κιθάρα που σπάει κόκκαλα και ο Mark Mendoza στο μπάσο δικαιολόγησε απόλυτα τον χαρακτηρισμό “Animal” που του αποδίδουν ενώ το δυναμικό παίξιμο του A.J. Pero στα τύμπανα είναι εξαιρετικό. Aκολουθούν τα φοβερά “Stay Hungry” και “Captain Howdy” και στο “You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll” η μάχη σεκιουριτάδων και κοινού που προσπαθεί να ανέβει στη σκηνή έχει ανάψει για τα καλά ενώ όλο το club κυριολεκτικά φλέγεται. Μετά και από τα εκρηκτικά “The Fire Still Burns”, και “Under the Blade” οι TS ρίχνουν για λίγο τους τόνους με το κλασσική μπαλάντα “The Price”. Η μπάντα συνεχίζει με το τον ύμνο “We’re Not Gonna Take It” όπου φυσικά ο κόσμος τραγουδά ασταμάτητα το ρεφρέν και το συγκρότημα να δηλώνει ενθουσιασμένο από την συμμετοχή των οπαδών. Το “Burn In Hell” βρίσκει ξάπλα στο πάτωμα τον Dee Snider, ένα κόκκινο διαβολικό φως τον κτυπά στο πρόσωπο και να φτιάχνει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενώ το εκπληκτικό σόλο του A.J.Pero στα τύμπανα (πανέξυπνο το light show που έκανε με τις μπαγκέτες του) αποτελεί το καλύτερο προοίμιο για το τέλος που έρχεται. Η διασκευή στο “Whole Lotta Rosie” (AC/DC) δημιουργεί την απόλυτη party διάθεση που επικρατεί στο club ενώ το “I Wanna Rock” κλείνει θεϊκά το live. H αποχώρηση των Twisted Sister κρατά για λίγα μόνο λεπτά αφού ο κόσμος φωνάζει την εισαγωγή του “Come Out and Play” και το συγκρότημα ξανανεβαίνει στο σανίδι για να μας αποτελειώσει παίζοντας το κομμάτι που τραγουδούσε προηγουμένως ο κόσμος. Η αποθέωση και το οριστικό τέλος έρχεται με το φοβερό “SMF”. Με λίγα λόγια ένα ισοπεδωτικό live, με τρομερό ήχο από πέντε γερόλυκους πλέον του είδους και με το party να συνεχίζεται για αρκετή ώρα ακόμα, στους δρόμους της Ιεράς Οδούς…

twistedSister-live

Twisted Sister Setlist
What You Don’t Know (Sure Can Hurt You)
The Kids are Back
Stay Hungry
Captain Howdy
You Can’t Stop Rock ‘n’ Roll
The Fire Still Burns
Under the Blade
The Price
We’re Not Gonna Take It
Shoot ’em Down
Burn In Hell (with Drum Solo)
Whole Lotta Rosie (AC/DC cover)
I Wanna Rock
Encore:
Come Out and Play
S.M.F.

ΥΓ Αυτός ο Dee Snider, τι διάολο πίνει και διατηρείται σε αυτή την απίστευτη ερμηνευτική αλλά και βιολογική φόρμα;;;

Κείμενο: Φώτης Μελέτης
Photos: Πάνος Ματθαιογιάννης

twistedSister-live

twistedSister-live

twistedSister-live

twistedSister-live

twistedSister-live

twistedSister-live

twistedSister-live

425