HEAD STONED: “I Am All”

Ιδιαίτερα πετυχημένος τίτλος για τους πορτογάλους Head Stoned, μιας και συνδυάζουν πληθώρα ήχων στο album τους, περνώντας από το thrash στο power και από το heavy στο atmospheric metal. Τα πάντα όλα δηλαδή, σε μια ωραία συ­σκευα­σία του ενός cd.

Βέβαια, το δυστύχημα για το σχήμα είναι πως κάτι τέτοιο το έκαναν οι Nevermore πολλά πολλά χρόνια πριν και στην ουσία δεν εισάγουν κάτι το καινούριο ηχητικά. Από την άλλη όμως έχουν όλα τα φόντα να πάνε μπροστά, μιας και riffάρες έχουν αλλά και πλήρη επίγνωση των δυνατοτήτων τους. Άλλωστε δεν είναι πρωτάρηδες τα μέλη του group, παρότι ο εν λόγω δίσκος είναι ο πρώτος τους! Ο VitorFranco (vocals) έχει περάσει από τους Stillness In Chaos, ο PedroVieira (κιθάρα) ήταν μέλος των Withering, η VeraSa (μπάσο) παίζει στους Cycles, ενώ ο AugustoPeixoto (drums) περιλαμβάνει στο βιογραφικό του μπάντες όπως Cycles, In Solitude, Dove και Paradigma. Όχι χτεσινοί δηλαδή, αλλά ούτε και ονόματα πρώτης γραμμής. Εν κατακλείδι, πολύ γούσταρα τελικά το IAmAllκαι ας μου θύμιζε σε στιγμές το “Dreaming Neon Black”, χωρίς όμως να το κοπιάρει. Έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται για ένα album που θα ταράξει τα νερά της παγκόσμιας μουσικής, αλλά για μια αξιοπρεπέστατη δουλειά ενός σχήματος που πολύ φοβάμαι πως θα χαθεί με το πέρας του χρόνου αν δεν του δοθεί η ευκαιρία από τους απανταχού metalheads.

432

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.