MOONSPELL: “Lisboa Under The Spell”

Στις 4 Φεβρουαρίου του 2017, οι Πορτογάλοι ηγέτες του goth metal έδωσαν ένα φαντασμαγορικό show στη γενέτειρα πόλη τους, τη Λισσαβώνα. Ένα sold out show μπροστά σε 4.000 αφοσιωμένους οπαδούς τους, στο οποίο ερμήνευσαν τρία από τα καλύτερα album τους, μιας καριέρας που μετρά ήδη 25 έτη μέσω 12 albums που τους καθιέρωσαν αξιακά στις συνειδήσεις των φίλων του ευρωπαϊκού metal.

Τα τρία albums που ερμηνεύονται είναι τα “Wolfheart”, “Irreligious” και “Extinct”, αντιπροσωπευτικότατες δουλειές που προσδιόρισαν το στίγμα της αρμάδας του frontman τραγουδιστή Fernando Ribeiro (και ειδικότερα τα δυο πρώτα φυσικά άκρως καθοριστικά για την πορεία και την αναγνωρισιμότητα που έδρεψαν όλα αυτά τα χρόνια) και τα οποία παρουσιάζονται σ’ αυτό το DVD / τριπλό CD.

Οι Moonspell βρίσκονται σε μεγάλα κέφια επί σκηνής, μπροστά στο ομογάλακτο κοινό τους, επικοινωνιακώς ο Ribeiro βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους φίλους της μπάντας και ερμηνευτικώς είναι πολύ ώριμος, συνετός και προσγειωμένος καθώς ερμηνεύει πολλές από τις “hit” στιγμές των Moonspell. Ο ήχος είναι αρκετά καλός και ευχάριστος και η ροή του live είναι άνετη. Η μπάντα εκτελεστικώς είναι σχεδόν αλάθητη (τα όποια λαθάκια, μάλλον προσδίδουν extra τιμιότητα παρά αφαιρούν κάτι από την αξιοπρέπεια των Moonspell επί σκηνής) και τα κομμάτια αποδίδονται άψογα. Με ικανοποιητική σκηνική παρουσία όλοι τους, δεν κάνουν κάτι λιγότερο από το να αποδίδουν την πασιφανή τους live εμπειρία.

“Love Crimes”, “Vampiria”, “Alma Mater”, “Opium”, “A Poisoned Gift”, “Mephisto”, “Medusalem”, “The Last of Us” καθώς και άλλες καλές στιγμές, θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του ακροατή σε υψηλά επίπεδα και θεωρώ αυτονόητο ότι οι φυσικοί ακόλουθοι των Moonspell δεν θα απογοητευθούν. Το τελευταίο τους “1775” είναι αξιοπρεπέστατη δουλειά, η μπάντα βρίσκεται σε δεύτερη “ακμή” και το live είναι ένα ευχάριστο συνολάκι που κρατά το όνομα των Moonspell στην επικαιρότητα εν αναμονή της επόμενης δουλειάς τους.

http://www.moonspell.com

https://www.facebook.com/moonspellband

621

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1161 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.