ESCAPEINOUT: “Born In a Sick World”

Πολλοί προσπάθησαν να καλύψουν το κενό των Pantera, ενώ αρκετοί θέλουν να πλησιάσουν τον ήχο και την ποιότητα των Machine Head. Οι Escapeinout ανήκουν και στις δύο παραπάνω κατηγορίες, αλλά δεν πείθουν κανέναν.

Καταρχάς, δέκα συνθέσεις με συνολική διάρκεια 30 λεπτά; Και να πω βρε τζιμάνια ότι είστε τόσο καλοί που θέλατε να βγάλετε ένα γαμάτο δίσκο και να μη βάλετε κάποιο filler, οκ… Έλα όμως που κάποιες ιδέες είναι αρκετά καλές, αλλά χάνονται σε ένα κυκεώνα χιλιοπαιγμένων riff, ενώ το attitude εμένα δε με έπεισε. Και το χειρότερο από όλα είναι η έλλειψη ταυτότητας στον ήχο τους! Δε λέω, έχουν ως κοινό παρανομαστή τους Pantera και τους Superjoint Ritual, αλλά από εκεί και ύστερα, φλερτάρουν με Machine Head, Nevermore, Godsmack, The Haunted, ακόμη και με Morbid Angel! Το μόνο που αξίζει από το Born In a Sick World” είναι η πετυχημένη παραγωγή που δίνει όγκο και δύναμη στις συνθέσεις. Το κακό βέβαια πως δεν υπάρχει και η ανάλογη ποιότητα στα κομμάτια, για να έχει νόημα η παραπάνω πρόταση… Πάντως αν υπήρχαν περισσότερα τραγούδια στο album σαν τα “Virtual Disorder” και “Bad Feeling”, τότε θα ήλπιζα για κάτι αξιόλογο στο μέλλον, αλλά κάτι μου λέει πως οι Escapeinout δε θα πάνε πολύ μακριά.

438

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.