THE SILENT WEDDING

Με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή  των The Silent Wedding στο festival Under The Quarry στo Άλσος Βεΐκου, κλέβουμε λίγο από τον χρόνο του Μάριου (φωνητικά) , για να μιλήσουμε μαζί του σχετικά με τo live, συζητώντας παράλληλα  για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μπάντας.  

Αρχικά, μπορείς να συστηθείς στους αναγνώστες του Rockway gr, αναφέροντας λίγα λόγια για την μπάντα και ποιοι την αποτελούν;
Χαιρετίζω τους αναγνώστες του Rockway! Είμαι ο Μάριος, ο τραγουδιστής των Silent Wedding. Η μπάντα αποτελείται από τον Τζίμη Κατσαρό στην κιθάρα, το Γιάννη Θερμό στα πλήκτρα, το Θωμά Κινόπουλο στο μπάσο και το Ρένο Λιαλούτη στα τύμπανα. Δημιουργηθήκαμε το 2006 κι από το 2010 έχουμε την ίδια σχεδόν μορφή μέχρι και σήμερα. Οι κυκλοφορίες μας είναι ένα EP και δύο full length albums (“Livin’Experiments”, “Enigma Eternal”) κι εκτός από τα εγχώρια live έχουμε κάνει αρκετές περιοδείες στο εξωτερικό με μεγάλα ονόματα του χώρου.



Μάριε, πώς προήλθε το όνομα της μπάντας και ποιανού ιδέα ήταν;
Το όνομα της μπάντας προήλθε μετά από συζήτηση με τα τότε μέλη κι ένα κοινός τόπος ήταν πως θα έπρεπε να αναδείξουμε τις διαφορετικές οπτικές μεταξύ μας αλλά με διακριτικότητα και σοβαρότητα. Το “Chemical Wedding” του Bruce Dickinson έπαιξε σίγουρα το ρόλο του υπονοώντας μια μυστική συμφωνία, ένα “πάντρεμα” ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους. Η ιδέα ήταν αρχικά δική μου αλλά μπολιάστηκε από τις απόψεις όλων.

Πέρσι κυκλοφορήσατε το “Enigma Eternal”, είστε ευχαριστημένοι από την αποδοχή που είχε ο δίσκος;
Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την αποδοχή του δίσκου και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Βλέπουμε ότι ο κόσμος το έχει αγαπήσει πολύ και γνωρίζει τους στίχους. Αυτό σημαίνει ότι τον αγγίζει πραγματικά και είναι μεγάλη τιμή για μας.



25 Αυγούστου θα εμφανιστείτε στο Under The Quarry festival στο Γαλάτσι μαζί με Poem, Power Crue, Reflection, Mask Of Prospero, System Decay όλες εξαιρετικές μπάντες, έχει να ζηλέψει τίποτα η ελληνική σκηνή από αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού;
Όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα αλλά νομίζω ότι στην Ελλάδα μολονότι οι συνθήκες είναι αντίξοες το επίπεδο είναι αναλογικά υψηλότερο. Οι ελληνικές μπάντες είναι τρομερά αξιόλογες και με βαθιά συναίσθηση για το τί κάνουν και πώς πορεύονται.

Τι να περιμένουμε στο live; To set list θα βασιστεί εξολοκλήρου στο “Enigma Eternal”  η θα παίξετε και παλιότερο υλικό;
Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι όποιος μας έχει δει live ξέρει πως δίνουμε πάντα το 101% του εαυτού μας και παίζουμε με αστείρευτη ενέργεια και συναίσθημα. Αγαπάμε το σανίδι και μας αγαπάει κι αυτό… Τα περισσότερα κομμάτια θα προέρχονται από το “Enigma Eternal” αλλά σίγουρα θα υπάρξουν τραγούδια κι από το “Livin’ Experiments” και ίσως μια αγαπημένη διασκευή.



Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που παίζεται μαζί με τους Mask Of Prospero, έχετε συζητήσει με τα παιδιά να κάνετε μια κοινή περιοδεία;
Να σου πω την αλήθεια δεν το έχουμε συζητήσει αλλά η ιδέα που μόλις μου έδωσες είναι καταπληκτική και θα τη λάβουμε σοβαρά υπόψιν!

Έχετε περιοδεύσει με συγκροτήματα όπως Saxon, Fates Warning, Threshold , με ποιες μπάντες θα επιθυμούσες  να μοιραστείς την σκηνή μελλοντικά;
Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που δε θα σου πει τους Iron Maiden, τους Judas Priest, τους Metallica, τους Dream Theater. Από κει και πέρα ένα προσωπικό απωθημένο είναι να μπορούσαμε να παίξουμε με τους Savatage κάτι που αποτελεί μακρινό όνειρο πλέον.



Τι προτιμάτε σαν συγκρότημα, συναυλίες σε κλειστό χώρο η festival όπως σε αυτή που πρόκειτε να συμετάσχετε;
Κοίταξε, έχουμε παίξει σε όλους τους χώρους που μπορείς να φανταστείς και πίστεψέ με κάθε ένας έχει την ομορφιά του και την ιδιαιτερότητά του. Βέβαια δύο στοιχεία που βοηθάνε ουσιαστικά  είναι κατά πρώτον ο καλός ήχος και κατά δεύτερον η προσέλευση αλλά και η καλή διάθεση του κόσμου.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το προσεχές μέλλον;
Τα σχέδια μας για το μέλλον αφορούν κυρίως δύο άξονες. Ο ένας είναι η επερχόμενη ευρωπαϊκή μας περιοδεία με τους Threshold που θα γίνει τον Οκτώβριο και ανυπομονούμε πολύ γι’αυτό! Ο άλλος άξονας αφορά στην κυκλοφορία του τρίτου μας δίσκου. Έχουμε ήδη γράψει υλικό και θα μπούμε σταδιακά στη διαδικασία της προπαραγωγής. Θα πραγματοποιήσουμε λογικά και κάποια headline εμφάνιση στην Αθήνα πριν αναχωρήσουμε για την περιοδεία.



Ευχαριστώ για την συνέντευξη, o τελευταίος λόγος σε σένα.
Σ’ευχαριστώ κι εγώ εκ μέρους όλων των παιδιών της μπάντας για το βήμα που μας έδωσες. Εύχομαι όλοι να συνειδητοποιήσουν πως μέσα από την καλή μουσική ίσως ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.



718

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.