ELECTRIC SIX

Οι Electric Six είναι ένα τσούρμο από θεοπάλαβους τύπους από το Detroit, οι οποίοι αναμειγνύουν με τέτοιο τρόπο στοιχεία από garage, disco, punk rock, new wave και metal, περιβάλλοντάς τα με αυτά της πρόζας και της κωμικότητας (που ξεπερνά και τα όρια της γελοιότητας), σαρκάζοντας στο διάβα τους, τα πάντα και τους πάντες! Κέρδισαν την παγκόσμια αναγνώριση με τα singles “Danger! HighVoltage” και “Gay Bar” το 2003, σκαρφαλώνοντας μέσα στη δεκάδα των UK και US charts και από τότε μέχρι σήμερα φροντίζουν με αμίμητες live εμφανίσεις, να προκαλούν αίσθηση!

Με αφορμή την εμφάνισή τους στο 10ο Street Mode Festival την 1η Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, μίλησαν στο rockway.gr και τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, σε μια συνέντευξη που αγγίζει τα όρια της παρωδίας.

Γεια σας “Electric Six”! Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για το χρόνο που μας αφιερώνετε για να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Αλήθεια, πως ξεκίνησαν οι “Electric Six”; Τι σημαίνει αυτό το μουσικό εγχείρημα για εσάς;
Γεια σας. Οι “Electric Six” ξεκίνησαν στο Detroit του Michigan το 1996 στο υπόγειο του “Μ”. Τώρα θα μου πείτε, ποιός είναι ο “Μ”; Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί έξω αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά! (σ.σ. πρώην ντράμερ του σχήματος και ιδρυτικό μέλος)

“Electric Six” σημαίνει ότι πρέπει να υποστείτε τις μ@&*κίες μας στην σκηνή για 90 λεπτά και θα μάθετε να τις αγαπάτε!



Είστε κάτι παραπάνω από τα μέσα της περιοδείας σας. Πως ήταν μέχρι στιγμής;
Για τί στο διάολο μας μιλάς; Εγώ δεν είμαι σε καμία περιοδεία αυτή τη στιγμή! (σ.σ. φυσικά τρολάρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης)

Ανάμεσα στις ζωντανές σας εμφανίσεις σε ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο, αποφασίσατε να εντάξετε και τη Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμα σας; Έχετε έρθει πάλι στην Ελλάδα;
Όχι, ποτέ δεν έχουμε έρθει, αλλά είμαστε πρόθυμοι να το δοκιμάσουμε, να δούμε τί θα συμβεί! Να περάσουμε όμορφα, χαλαρά και να γουστάρουμε, φίλε!



Τα παράξενα αλλά ταυτόχρονα όμορφα τραγούδια σας είναι γεμάτα σαρκασμό και θεατρικότητα! Υπάρχει κάποιος αγαπημένος στίχος που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;
“I NEVER BROKE YOUR LIFE.  BUT YOU CAN BET YOUR LIFE SOMEONE SOMEWHERE IS BREAKING RIGHT NOW.  BECAUSE OF YOU. BECAUSE OF YOU. BECAUSE OF YOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUU!”

Οι Electric Six ήρθαν στο προσκήνιο το 2003 με το album “Fire” και από τότε ακολούθησαν 12 ακόμα στούντιο albums και αναρίθμητες δυναμικές παραστάσεις σ’ όλο τον κόσμο. Ποιο είναι το ελιξίριό σας πίσω από αυτή την παραγωγικότατη και ανεξάντλητη καριέρα;
Αυτό ακριβώς που είπες! Ελιξίριο!! Μαγικό Ελιξίριο! Το μαγικό – μουσικό ελιξίριο του Dr. Snakeman! Εγγυημένη ευχαρίστηση! Χρήματα δεν επιστρέφονται!!!

Πείτε μας για τα ονόματά σας επί σκηνής. Κρύβονται κάποιοι χαρακτήρες πίσω από αυτά;
Όχι φίλε μου, δε σημαίνουν κάτι. Φαίνεται ότι αναλύεις πολύ τα πράγματα! Είναι απλά κάποια ονόματα που σκεφτήκαμε καθώς πίναμε ούζο! Τώρα μπορείς να το συνδέσεις. Μήλος!!



Υπάρχουν πάνω από 20.000 άτομα που σας ακολουθούν στα social media. Ποιο ήταν το πιο περίεργο σχόλιο ή μήνυμα που λάβατε και ποια ήταν η αντίδρασή σας; Έχει νιώσει κάποιος εξαιρετικά προσβεβλημένος από εσάς;
Ένας τύπος κάποτε μας έγραψε: “Πότε θα γράψετε το δικό σας “In the Air tonight”?” Τον ρώτησα, τί εννοούσε μ’ αυτό. Απάντησε ότι: “Όταν δείτε ένα τύπο να δολοφονεί έναν άλλο εκεί έξω στη λίμνη, και έπειτα γράψετε για αυτό ένα τραγούδι και έπειτα στείλετε στον τύπο εισιτήρια για την πρώτη σειρά στην συναυλία σας, και τραγουδήσετε αυτή τη μ@&*κία μπροστά στη γαμ%μεν% μούρη του!!!”. Του έγραψα: “Κούλαρε πό@&η, δεν ξέρεις ότι έχω πάντα τα ραντάρ μου ανοιχτά για το έγκλημα; Νομίζεις ότι δε θα έκανα αυτό ακριβώς, εάν συνέβαινε;” και μου απάντησε ότι : “Μένεις στην πόλη φίλε; Πώς και δεν έχεις δει κανένα έγκλημα;” Το άφησα, λοιπόν εκεί, αλλιώς θα ήταν ένας ατελείωτος φαύλος κύκλος με ηλιθιότητες.
Ναι, πιστεύω ότι σίγουρα έχουμε προσβάλει κάποιον. Δε με ενδιαφέρει καθόλου, εσένα;

Υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για ένα νέο album;
Πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 5 Οκτώβρη το 14ο album μας με τίτλο “Bride for the Devil”. Είναι από τα καλύτερά μας! Πηγαίνετε να το αποκτήσετε!!!



Τι διαφορετικό κάνατε ως Electric Six τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τις ζωντανές εμφανίσεις και τη μουσική σας;
Προσπαθήσαμε να “κόψουμε ταχύτητα”. Σε γενικές γραμμές πήραμε το χρόνο μας και σταματήσαμε να τα κάνουμε όλα μαντάρα.

Φτάνοντας στο τέλος, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στο ελληνικό κοινό;
Ανυπομονώ να σας γνωρίσω από κοντά, έστω λίγο. Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις!

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και την καλή  διάθεσή σας. Σας ευχόμαστε αιώνια έμπνευση και να μπορείτε πάντα να μας δίνετε μουσική για να συνεχίζουμε!
Ευχαριστούμε κι εμείς!

725

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.