MAD MAX: “35”

Οι Γερμανοί MAD MAX, είναι ένα συγκρότημα που υφίσταται από το 1982, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο του album, με τον ομώνυμο τίτλο. Έκτοτε, έχει κυκλοφορήσει πάνω από δέκα ολοκληρωμένες δουλειές, με την αμέσως προηγούμενη, το “Interceptor”, να πηγαίνει πίσω στο 2013.

Το νέο τους πόνημα, είναι το “35”, οφείλοντας τον τίτλο του, στα 35 χρόνια που συμπληρώνει η μπάντα φέτος, και μας έρχεται από την Steamhammer, η οποία έχει συγκεντρώσει αρκετά αξιόλογα groups που κινούνται στο χώρο του Hard Rock, όπως οι Bullet, οι Alex Rudi Pell κ.α.

Το επετειακό “35” λοιπόν, έρχεται σαν ένας απολογισμός και “self-tribute” ταυτόχρονα, μία μνεία σε επιρροές και συμπάθειες του παρελθόντος (όπως οι Extreme και οι Dokken), αλλά και ως μία αυτοπροσδιοριστική σταθερά του ήχου τους.

Περιλαμβάνει 11 συνθέσεις, ελκυστικές ως επί τω πλείστον, κινούμενες στο χώρο του Melodic hard rock, ένα σημείο αναφοράς στην τριαντακονταπενταετή πορεία τους, συνοδευόμενες με μία έκδηλη ωριμότητα, που κουβαλάνε συνεπακόλουθο της εμπειρίας τους στο χώρο.

Ξεχωρίζουν τα πολύ καλά, “Beat Of The Heart” (ο εν έτει 2018 διάδοχος (αλλά πολύ καλύτερος) της μεγαλύτερης επιτυχία τους, “Night Of Passion”), “D.A.M.N. (Devil’ s After Me Now)”, “Snowdance” (παραδόξως δεν ήταν σίγουρο ότι θα συμπεριληφθεί στην παρούσα κυκλοφορία!), το “μπαλαντοειδές self-tribute”,  “Thirty 5” και η έτερη, το “Rocky Road”, που αναφέρεται στις δυσκολίες μίας τόσο μακρόχρονης, αλλά και/ή μη πορείας ενός group. Το “False Freedom”, δίνει μία κοινωνικο-κριτική χροιά στο album, ενώ περίοπτη θέση, δικαιωματικά, καταλαμβάνει η ξεχωριστή, πολύ καλή και με σεβασμό, διασκευή του “Paris Is Burning” των DOKKEN (bonus track).

Το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, αν και σύγχρονο, έχει περισσότερο έντονο το κλασσικό στοιχείο. Η διαδικασία της παραγωγής περιελάμβανε τα Kidroom Studios στο Greven της Γερμανίας, ηχογράφηση των Drums κάτω από την καθοδήγηση του Rolf Munkes (Crematory, Phantom 5 κ.α.) στα Empire Studios (Γερμανία) και mastering στο CS Mastering (Bratislava, Slovakia) από τον Christoph “Doc” Stickel (Michael Schenker Fest κ.α.). Προφανώς η δουλειά που έχει επιτελεστεί είναι πλήρως επαγγελματική και με σεβασμό στον ακροατή, αν και θεωρώ ότι υπήρχαν κάποια ακόμα περιθώρια στο πεδίο της παραγωγής.

Οι Mad Max στο “35”, μας επικοινωνούν μεταξύ άλλων, το θαυμασμό τους για τους Extreme (βλ.“Snowdance”- θεωρώ είναι αντικειμενικά καλύτεροι και πιο “κατασταλαγμένοι”!), αλλά και τη διαχρονική τους έμπνευση και λατρεία για τους Dokken, επιλέγοντας και την προαναφερθείσα διασκευή.

Αν κάποιος που δεν τους γνωρίζει, θελήσει να τους μάθει μέσω αυτού του album, πρέπει να περιμένει ένα στυλ παρόμοιο με τους Dokken, λιγότερο “σκληρού” στο σύνολό του, με τα φωνητικά του Voss, αλλά και την παραγωγή, να προσδίδουν ένα ιδιαίτερο, χαρακτηριστικό, δικό τους αποτέλεσμα. Για τους fans του είδους ιδανικό, οι υπόλοιποι δεν είναι σίγουρο ότι θα νιώσουν “έλξη”.

Mad Max:
Michael Voss (Vocals/Lead Guitars)
Jürgen Breforth (Rhythm Guitars)
Axel Kruse (Drums)
Thomas “Hutch” Bauer (Bass/Vocals)
 
“35” tracklist:
1. The Hutch (Intro)
2. Running To Paradise 
3. Beat Of The Heart 
4. D.A.M.N. (Devil’ s After Me Now) 
5. Snowdance 
6. Thirty 5 
7. Already Gone 
8. False Freedom 
9. Goodbye To You 
10. Rocky Road 
11. Paris Is Burning  (DOKKEN cover / bonus track)


http://madmaxofficial.de/




533

Avatar photo
About Σταύρος Βλάχος 53 Articles
Γαλουχήθηκε στα πρώτα “μουσικά βήματα”, όντας μαθητής Δημοτικού, μέσω του “Headbanger’ s Ball”, του (τότε) μουσικού καναλιού MTV. 30 χρόνια μετά τις τότε πρώτες του “πειρατικές κασσέτες”, μία εξαιρετικά ευχάριστη συγκυρία τον οδηγεί στο σαγηνευτικό “χώρο” ονόματι Rockway. Με το “εν οίδα ότι ουδέν οίδα” γνώμονα, με σεβασμό στη δημιουργία μουσικών στιγμών, θα αναζητά και ανακαλύπτει συνοδοιπόρος με τους αναγνώστες, ονειρικά, “μουσικά μέρη” και “ηχοτοπία”, που θα δίνουν ομορφότερη όψη στην καθημερινότητά μας, ώστε να γινόμαστε μέσω αυτής, ευτυχέστεροι και καλύτεροι άνθρωποι… Andiamo amici!