MAGGOT HEART: “Dusk to Dusk”

Το άγγιγμα του Μίδα φαίνεται να έχει η Linnea Olsson αφού δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια κακή η μέτρια κυκλοφορία με το όνομα της πάνω. Όσοι δεν την γνωρίζετε, ευκαιρία να την μάθετε, αφού έχει περάσει από Beastmilk/Grave Pleasures, The Oath, είναι ακόμα μέλος των, δυστυχώς ανενεργών, Sonic Ritual (βγάλτε δίσκο ρε!) και εδώ έχουμε το ντεμπούτο full length, μετά το “City Girls EP”, του νέου της γκρουπ, Maggot Heart (duh).

Λιγότερο (αλλά όχι καθόλου) μεταλλική από ότι μας έχει συνηθίσει, το “Dusk to Dusk” βρίσκει την Linnea να αξιοποιεί την παλιά δοκιμασμένη συνταγή του power trio αναλαμβάνοντας και τα φωνητικά και μας προσφέρει ένα σκοτεινά μινιμαλιστικό και απογυμνωμένο μείγμα από post punk, noise rock, proto metal και τα συναφή, όλο ξυραφιασμένες και μελωδικές κιθάρες, μπάσο που σε κλωτσάει στη μάπα, σταθερά, σχεδόν χορευτικά ντραμς και φωνή που θυμίζει υβρίδιο occult rock με 80s dark wave.

Υπερβολικά γκαζωμένοι και ωμοί για γκοθοποστπανκ αλλά και αντίστοιχα αρκετά lo fi σκοτεινοί της συνομοταξίας “ιδρωμένο υπόγειο και eyeliner να στάζει”, η πιο συγγενής σύγχρονη μπάντα που μπορώ να σκεφτώ είναι οι Okkultokrati, χωρίς όμως τα synth και την A Place to Bury Strangers λατρεία των Νορβηγών, το Σουηδικό τρίο μάλλον περισσότερο προσκυνάει τους πανταχού παρών και τα πάντα σκληρά στη μουσική πληρών Killing Joke.

Καθόλου περίεργο λοιπόν που επιλέχθηκαν για να συνοδεύσουν τους Voivod στην επερχόμενη Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, η οποία προφανώς δεν θα περάσει από το γιουνανιστάν επειδή σαν χώρα μας αξίζουν οι Sabaton. Παρόλα αυτά αν τυχόν και σκάσουν μόνοι τους μην τους χάσετε, είναι μουσική φτιαγμένη για live, μέχρι τότε τσιμπήστε και την δισκάρα που βγάλανε να κάνετε εξάσκηση.

543

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.