KORRECTION: “Burdens”

Οι Αθηναίοι KorrectioN αποτελούν ένα δυναμικό τρίο παλαιομοδίτικου hard rock, όπως διακηρύττουν, και προσωπικό (side?) project του Δημήτρη Κορρέ, εξ’ ου και τ’ όνομά τους κατά το λεκτικό παίγνιο του ιδρυτή τους.

Από το 2016 που υφίσταται το σχήμα, στα τέλη Ιουνίου μας σύστησαν το δεύτερο EP τους με υπό τον τίτλο “Burdens” με τέσσερα δυνατά – αξιοπρόσεκτα θέματα κι ανανεωμένη σύνθεση (κατά τα δύο τρίτα) σε σχέση με το πρώτο του EP “Shades” που κυκλοφόρησε πέρυσι την Άνοιξη.

Το αθηναϊκό τρίο κατορθώνει με τέσσερις μόλις συνθέσεις να τραβήξει την προσοχή των απανταχού φίλων των blues και να παράλληλα ν’ απλώσει τα δίχτυα του, με το 70s δυναμισμό τους και τα catchy riff τους, σ’ ένα ευρύτερο hard rock κοινό. Αν και προσωπικά, θεωρώ πως έχουμε να κάνουμε με μια αμιγώς blues δουλειά, που πραγματικά έρχεται να πλαισιώσει ευρύτερα εγχειρήματα που ακμάζουν στο χώρο (πχ The Big Nose Attack) ταυτόχρονα προσφέρουν μια διαφορετική οπτική στην εν λόγω σκηνή και το διαφορετικό τρόπο που την προσεγγίζουν.

Οι συνθέσεις ακούγονται σαν κάτι φρέσκο που έρχεται από τα παλιά, το νόημα αυτών (ως είθισται στα blues και το rock ‘n’ roll) άμεσο, οι εκτελεστικές ικανότητες του σχήματος εξαιρετικές, ενώ η ενορχήστρωση σε κάποια σημεία απαιτεί πιο καθαρές – ευδιάκριτες γραμμές. Το “Anything Blues” και το “Roof of Groove” ξεχωρίζουν ως 2 θέματα με έναν ευδιάκριτο low tempo blues χαρακτήρα που αντηχούν για αρκετή ώρα στ’ αυτιά μας μετά την ακρόαση, επιτυγχάνοντας να συγκεράσουν το βρετανικό κλασικό rock των 70’s και τη blues διάθεση του Μισισιπή.

Δε γνωρίζω αν η μπάντα πραγματοποιεί κάποιες live εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα, αλλά πιστεύω πως θα επεδίωκα να τους δω ζωντανά με την προσδοκία ότι θα περνούσα πολύ καλά.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, οι KorrectioN με 4 καλοβαλμένα κομμάτια στη φαρέτρα τους, εισπράττουν αναντίρρητα την εκτίμηση μας κι αναμένουμε περισσότερα στο μέλλον από αυτούς, προκειμένου να κερδίσουν και το θαυμασμό μας.

468

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.