AIRBORN: "Lizard Secrets: Part One – Land of the Living"

Βάζεις 10% Saxon, 5% Manowar, 15% αγνό Speed Power Metal, 70% Running Wild, πετάγεσαι και μέχρι την Ιταλία και έχεις τους Airborn!!!

Αποδεικνύεται επιτυχημένος ο συνδυασμός για τους Ιταλούς καθώς από το 1996 όπου υπάρχουν σαν σχήμα μας έχουν χαρίσει πέντε ολοκληρωμένα άλμπουμ, με το τελευταίο και πιο πρόσφατο να αποτελεί την αρχή μιας concept ιδέας με τον τίτλο “Lizard Secrets: Part One – Land Of The Living”.

Δώδεκα συν ένα μπόνους κομμάτι είναι το πρώτο περιεχόμενο της ερχόμενης τριλογίας. Θυμίζει σε τεράστιο βαθμό τις συνθέσεις των Running Wild αλλά η ταυτότητα των Ιταλών είναι ξεκάθαρη στην μουσική τους. Κύριο χαρακτηριστικό τους οι αυξημένες ταχύτητες τύπου “καλπάζω πάνω στο άλογο μου”, πλαισιωμένες από μελωδικές εισαγωγές με εμβατηριακά riff που σφηνώνουν στον εγκέφαλο σαν ιός. Η παραγωγή του είναι άρτια και αρκετά γυαλισμένη που αναδεικνύει ευχάριστα την τρομερή δουλειά που έχουν κάνει. Κρουστά φωτιά, κιθάρες ξυράφια με ξεσηκωτικά riff και solo που κουμπώνουν σαν τέτρις στα κομμάτια τους είναι το όπλο των Airborn για να μας κάνει να πατήσουμε το repeat.

Το κερασάκι στην τούρτα το βάζουν ο Claudio Ravinale των Disarmonia Mundi, ο Jan Bertram των Paragon, ο Alexis Woodbury των Instanzia και ο Marius Danielsen των Legend of Valley και των Darkest Sin.

Πολύ καλή δουλειά που μας κάνει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της τριλογίας όπως επίσης και να τους δούμε κάποια στιγμή επί σκηνής!

473

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.