THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA: “Sometimes The World Ain’t Enough”

Η ανάγκη για τροφή της καλλιτεχνικής ανησυχίας των σύγχρονων εραστών της AOR, The Night Flight Orchestra, δεν έχει σταματημό. Ύστερα, από το διακεκριμένο και βραβευμένο, περσινό τους άλμπουμ, “Amber Galactic”, η μπαντάρα επιστρέφει στα μέσα του 2018 με τον τέταρτο δίσκο της, “Sometimes The World Ain’t Enough”, με σκοπό να σπείρει την όρεξη για χορό.

Οι επιρροές hard rock και pop στοιχείων των ‘80s συνεχίζουν ακάθεκτα να κάνουν την εμφάνισή τους στη μουσική του Björn Strid, του David Andersson και της παρέας τους. Τα πλήκτρα γι’ ακόμη μια φορά συμμαχούν με τα μελωδικά riffs  και τα σόλο. Από τη αρχή, μάλιστα, τα τραγούδια δεν αποτελούν μονάχα μια ακουστική απόλαυση για τους λάτρεις τους ήχου, αλλά και απόδειξη ότι μπορεί ακόμα να δημιουργηθεί πολύ καλή μουσική τέτοιου είδους και στον 21ο αιώνα.  Το “Sometimes The World Ain’t Enough”  δεν στερείται από δυναμικές και ποιοτικές ροκιές (βλ. “This Time”, “Speedwagon”, “Turn To Miami” και το ομότιτλο), αλλά και από μελωδικές, ήπιες, disco, synthwave στιγμές (“Paralyzed”, “Lovers In The Rain”, “Pretty Thing Closing In”).

Τα πλήκτρα αποτελούν τη δυναμική αυτού του άλμπουμ και μοιάζουν σαν να γράφτηκαν από συγκροτήματα, όπως οι Toto, Journey και Kansas. Βέβαια, πίσω από αυτά δεν κρύβεται άλλος πέρα από τον Richard Larsson. Τα εκπληκτικά φωνητικά του Björn με την χαρακτηριστική χροιά του ανεβάζουν το επίπεδο των συνθέσεων αρκετά σκαλάκια παραπάνω. Και ενώ ο δίσκος ακούγεται σαν να κυκλοφόρησε εκείνη την “χρυσή” δεκαετία των ‘80s, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απ’ αυτή. Τα έχει όλα!

Μπορεί, κάλλιστα, να ειπωθεί πως συνιστά τεράστιο φόρο τιμής όχι μόνο στο είδος, αλλά και σε μπάντες σαν τους Bon Jovi, REO, τους προαναφερόμενους και άλλους πολλούς, που μεγαλούργησαν και άφησαν μεγάλη κληρονομιά στον διάβα τους. Το στοίχημα να ξεπεράσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, πάντως, οι Σουηδοί το κέρδισαν, καθώς η έμπνευση και το πάθος τους για δημιουργία ποιοτικής, δημιουργικής και διασκεδαστικής μουσικής φαντάζουν αστείρευτα.

Όσοι πιστοί και άπιστοι, προσδεθείτε, γιατί το διαγαλαξιακό ταξίδι των The Night Flight Orchestra συνεχίζεται…

432

Avatar photo
About Δικαία Οικονομάκη 83 Articles
Μεταξύ ημέρας και νύχτας η νοσηλεύτρια του περιοδικού απολαμβάνει στον ελεύθερό της χρόνο να ακούει μελωδικές metal μουσικές Σκανδιναβικής προέλευσης που εστιάζουν έντονα στην μελαγχολία και στην ατμόσφαιρα. Βέβαια ποτέ δεν λέει όχι και σε άλλα subgenres της metal μουσικής και στο ευρύ και πολυποίκιλο είδος του rock. Α, και στον καφέ!