ROBESPIERRE: "Garden of Hell"

Ο Maximilien François Marie Isidore de Robespierre ήταν ένα εμβληματικό πρόσωπο της γαλλικής επανάστασης και αυτός ενέπνευσε τους βρετανούς Gordon Logan και David Cooke να δημιουργήσουν τους Robespierre το 1983 στο Liverpool.

Χωρίς καμμία δισκογραφική υπόσταση από την ημέρα γέννησης του συγκροτήματος, αλλά μόνο με δύο demo κασσέτες, το τρίο (πλέον) από την Αγγλία μας παρουσίασε το “Garden of Hell”. Μια κυκλοφορία με τον παραδοσιακό ακατέργαστο ήχο, όπως τον έχουμε μάθει από τους Angelwitch και τους Holocaust. Με την φωνή του David Cooke να φαλτσάρει “συμπαθητικά όμορφα” και να πρωταγωνιστεί με το βαρύτονο της χροιάς του και την κιθάρα του, ως το μοναδικό εξάχορδο όργανο, να οργώνει τις κλίμακες χωρίς ιδιαίτερο feeling και με ελάχιστα μελωδικά σημεία που θα πεις “ωχ εδώ σπέρνει”.

Στα κρουστά ακούμε απλά μια αξιοπρεπή εμφάνιση του Gordon Logan που στέκεται όμορφα στο ύψος των περιστάσεων, ενώ στο μπάσο ο Roger Clegg, αν και νεοεισελθών στο  σχήμα, μοιάζει περισσότερο με κομπάρσο παρά με οργανοπαίχτη.

Έχουμε να κάνουμε με μια πολύ μέτρια και χλιαρή δουλειά με μόνο “αστεράτο” σημείο το “Feel the Fire” όπου ξετυλίγεται στα αυτιά μας η μεγαλοπρέπεια του αυθεντικού New Wave Of British Heavy Metal, το οποίο αν είχε βγει το 1983 θα είχαμε έναν άκρως κλασικό καμμάταρο.

Δεν ξέρω αν για ένα κομμάτι μόνο αξίζει η αγορα του “Garden of Hell”, αλλά το δισκάκι πάει στα αζήτητα για πλάκα.

461

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.