BATTLEROAR: “Codex Epicus” -Listening Session-

Salida Rock Café Bar, Σάββατο, 19 Μαίου 2018.

Η πρόσκληση των  Battleroar για προ-ακρόαση του καινούριου τους album “Codex Epicus” με έκανε να μετρώ το χρόνο μέχρι τη στιγμή που έφτασα έξω από το Salida στο Αιγάλεω. Η θερμή φιλοξενία των παιδιών μετρίασε κάπως την αναμονή και επιτέλους γύρω στις 20.30, στα ηχεία του μαγαζιού ακούστηκε η εισαγωγή του “Codex Epicus”. 

To “Codex Epicus” αποτελείται από οχτώ τραγούδια και μια εισαγωγή και για την υπόλοιπη μία ώρα επικό heavy metal συνεπαίρνει τους παρευρισκόμενους. Φοβερή ατμόσφαιρα, έντονα  συναισθήματα, λυρισμός, επιθετικά riff, ωραίες μελωδίες, χορωδιακά μέρη. Υπάρχει ποικιλομορφία στο ύφος των τραγουδιών, άλλα τραγούδια είναι γρήγορα και επιθετικά, ενώ άλλα αργόσυρτα με πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα. Τα θέματα εναλλάσσονται από ιστορικά σε φανταστικά μέχρι γενικότερης σημασίας. 

Υπάρχουν δύο guest συμμετοχές που δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στα τραγούδια που συμμετέχουν. Η μία είναι του Mark Shelton (Μanilla Road) στο “Sword of the Flame” και η άλλη του Ευθύμη Καραδήμα (Nightfall, The Slayer King) στο  “Enchanting Threnody ”. Ειδικά το τελευταίο είναι όχι μόνο το πιο ιδιαίτερο κομμάτι του album αλλά και ολόκληρης  της δισκογραφία τους, εξαιτίας των πεντατονικών μελωδιών πάνω στο οποίο βασίστηκε.

Γενικά το “Codex Epicus” κυλάει νεράκι χωρίς να κάνει κοιλιά κάπου, και μάλλον φαίνεται ότι οι Battleroar θα μας παραδώσουν ακόμα ένα πολύ καλό album προς μεγάλη χαρά των οπαδών τους.

Τracklist:
01. Awakening the Muse 02:07
02. We Shall Conquer 07:46
03. Sword of the Flame 07:25
04. Chronicles of Might 06:22
05. The Doom of Medusa 08:21
06. Palace of the Martyrs 05:28
07. Kings of Old 04:25
08. Enchanting Threnody 07:24
09. Stronghold CD Bonus Truck) 0535

ΣΥΝΘΕΣΗ:
Gerrit Mutz: Φωνητικά
Γρηγόρης Βλάχος: Τύμπανα
Κώστας Τζώρτζης: Κιθάρες
Sverd: Μπάσο
Mιχάλης Κοντογιώργης: Kιθάρες

1045

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.