IMPERIAL AGE: “The Legacy Of Atlantis”

Οι Μοσχοβίτες symphonic metallers Imperial Age κυκλοφορούν το 3ο τους άλμπουμ, με την ιδιαιτερότητα πως με αυτή τη δουλειά γίνονται η παρθενική μπάντα (πέρα από τους ίδιους τους Therion) στο δυναμικό της Adulruna, που αποτελεί το record label του Christofer Johnsson γι’αυτό και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως έχουν ως guest αρκετά μέλη των Therion στο “The Legacy…”.

Το ύφος του άλμπουμ δεν ξεφεύγει από τους δυο προκατόχους του. Το  “The Legacy Of Atlantis” αποτελεί ένα γνήσιο συμφωνικό metal δίσκο, ή όπως οι ίδιοι αποκαλούν, μια metal opera. Οι ενορχηστρώσεις είναι εντυπωσιακές, τα οπερατικά φωνητικά του Alexander Osipov ταιριάζουν ιδανικά με αυτά των Anna Moiseeva και Jane Odintsova (mezzo soprano), σχηματίζοντας την αιχμή του δόρατος για την μουσική των Imperial Age.

Εκεί που το άλμπουμ στέκεται απλά στα στάνταρ του ιδιώματος είναι η κιθαριστική δουλειά η οποία με μια λέξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυπική. Η προσθήκη ίσως ενός δεύτερου κιθαρίστα και οι λιγότερο λακωνικές κιθάρες θα μπορούσαν να τους πάνε ένα βήμα παραπέρα, αφού κατά τα άλλα οι Ρώσσοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά,  προσδίδοντας στο scifi concept υλικό τους χαρακτήρα με τις καλοδουλεμένες φωνές και τα fantasy χορωδιακά σημεία.

Το artwork και το γενικότερο στιλιστικό τους ύφος το βρήκα λίγο υπερβολικό, αλλά απόλυτα συμβατό με το ύφος του άλμπουμ, στο οποίο εξιστορούν την δική τους μυθωδία για τους Άτλαντες (δείτε περισσότερα σχετικά και στην συνέντευξη που μας παραχώρησαν ΕΔΩ).

Οι Imperial Age παίζουν πολύ καλή μπάλα σε έναν χώρο που μας δίνει αξιόλογες κυκλοφορίες με το σταγονόμετρο. Αν στην επόμενη δουλειά τους καταφέρουν να αναβαθμίσουν την κιθαριστική επένδυση στα επίπεδα των φωνών, των χορωδιών και των ενορχηστρώσεων, πολύ εύκολα θα μπορούσαν να περάσουν και στον θρόνο της σκηνής, αφού προς το παρόν με το “The Legacy Of Atlantis” κερδίζουν επάξια μια θέση στην ελίτ του συμφωνικού οπερατικού metal.

605