CADAVER PUTREFACTO: “La Maldicion del Zombi Errante”

Η αλήθεια είναι πως όταν ακούω μια καινούργια μπάντα προσπαθώ να βρω κάτι που θα την κάνει ξεχωριστή, που θα της δώσει μια ορισμένη διαφορετικότητα από την μάζα βρε παιδί μου.

Εντάξει, συμφωνώ πως δεν γίνεται όλοι να βοηθήσουν στην εξέλιξη της μουσικής αλλά τουλάχιστον μια ιδιαιτερότητα την αναμένω. Εάν η ιδέα της διαφορετικότητας δεν περνάει από το μυαλό τους καλό θα ήταν να μπορέσουν τουλάχιστον να μας προσφέρουν υψηλού επιπέδου υλικό από τις μπάντες που κοπιάρουν.

Οι Αργεντίνοι Cadaver Putrefacto κυκλοφορούν την πρώτη ολοκληρωμένοι δουλειά τους με τίτλο “La Maldicion del Zombi Errante” και σε κανένα σημείο του δίσκου δεν έχουν σκεφτεί να διαφοροποιηθούν από τους μέντορες τους. Γουστάρουν Cannibal Corpse τα παιδιά και το δείχνουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. 

Εάν δεν έχετε ακούσει τις 4 πρώτες δουλειές των τιτανομέγιστων Cannibal Corpse σταματήστε να διαβάζετε αμέσως και συγνώμη για το χρόνο που σπαταλήσατε μέχρι εδώ. Εάν τις έχετε ακούσει τότε απλά να σας πληροφορήσω ότι το  La Maldicion del Zombi Errante αντιγράφει πιστά την Butchered at Birth – Tomb of the Mutilated era χωρίς πραγματικά να μας αφήνει περιθώριο να σκεφτούμε κάτι άλλο. Τα φωνητικά, η παραγωγή, οι μπασογραμμές, τα τρεμουλιαστά riffs και τα μονολιθικά blast beats μας κάνουν θέλοντας και μη να σκεφτούμε τις αρχές τις δεκαετίας του ’90 και τις brutal δισκάρες που κυκλοφορούσαν τότε. 

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, τα κομμάτια είναι καλοπαιγμένα με όμορφες εναλλαγές από αργά σε γρήγορα σημεία και ατμόσφαιρα αντάξια της εποχής που αναφέραμε. Το κακό είναι πως δεν κατάφεραν να μου δώσουν την παραμικρή ανατριχίλα και το μόνο που κέρδισαν είναι να με κάνουν να νοσταλγήσω και να ανατρέξω στην death metal συλλογή μου που την είχα παραμελήσει τον τελευταίο καιρό. Εάν δεν καταφέρουν να διαφοροποιηθούν (έστω και λίγο) από τις επιρροές τους και να παρουσιάσουν κάτι που θα φέρει (έστω και λίγο, δεν ζητάμε πολλά) την σφραγίδα τους θα μοιάζουν απλά με μία cover band και τίποτα παραπάνω. 

505

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.