MONSTERNAUT: “Enter The Storm”

Δεύτερο album για τους Φινλανδούς heavy rockers Monsternaut, που μετά το ομώνυμο τους “Monsternaut” (review), επιστρέφουν με το “Enter The Storm”.

Καταρχάς, αυτή τη φορά έχουν εξώφυλλο που προδίδει το τι περιέχει πριν καλά καλά σκεφτείς να πατήσεις το play (θα μπορούσε να γίνει αφιέρωμα σε δίσκους heavy rock/stoner με αμάξια στο εξώφυλλο). Δεύτερον, οι Monsternaut έχουν επενδύσει λίγο παραπάνω στην παραγωγή τους και το σύνολο τους ακούγεται πιο βαρύτονο από πριν.

Αλλά, δεν μπορούν να αποβάλουν ούτε στο ελάχιστο την αρρώστια που τους έχουν κολλήσει οι Fu Manchu και απλά ακούγονται σαν ένα b-side των προαναφερθέντων. Τα riffs τους είναι μεν δυνατά, αλλά ουδόλως αξιομνημόνευτα και πιθανόν να σου θυμίσουν έντονα τους πολυαγαπημένους Truckfighters.

Μπορεί μεν το “Enter The Storm” να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν μπορούν ακόμη να ρίξουν τα στιβαρά τείχη του υπερπληθυσμού του heavy/desert/stoner rock και να πλασαριστούν σε πολύ μεγαλύτερο κοινό.

Προτείνεται μόνο για νεόπλουτους που αγοράζουν οτιδήποτε ταμπελιάζεται stoner.

Highlights: “One of the Rodents”, “Devil’s Inn”

558

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2108 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.