CRISIX: “Against The Odds”

Το παρόν άρθρο απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς φίλους του thrash metal!

Οι Crisix (κάτι μου θυμίζει αυτή η λέξη) μας έρχονται από την Βαρκελώνη και δραστηριοποιούνται μουσικά εδώ και μια δεκαετία. Ντεμπούταραν το 2011 με το “The Menace” και τώρα μας παρουσιάζουν το τέταρτο οκλοκληρωμένο τους album “Against The Odds”. 

Ένα καλό δείγμα κατεδαφιστικού, ιδρωκοπημένου thrash metal που έχει μαζέψει δύναμη από τις ρίζες του είδους και συγκροτήματα σαν τους Exodus και τους Slayer, αλλά κοιτάει και στην crossover/hardcore μεριά. Εκτός από τα ξυραφένια riffs που τόσο έχουμε αγαπήσει μέσα στα 80s/90s, θα ακούσεις breakdowns εφάμιλλα με εκείνα της nu school HC σκηνής (βλ. Terror), θα νιώσεις την παρουσία των Pro-Pain και Hatebreed και προσωπικά,  μου φάνηκε πως πέρασαν και μια βόλτα από τη NWSODM σκηνή (άκου το “Prince of Saiyans”). 

Η παραγωγή είναι πολύ περιποιημένη και φέρει την mastering σφραγίδα του Jens Bogren (Kreator κτλ.), το εξώφυλλο είναι ικανό να σε κάνει να ψωνίσεις πριν ακούσεις νότα, ενώ ο δίσκος στο σύνολο του είναι ένα γερό χτύπημα στα μούτρα. 

Γύρνα μάγουλο και δώσε ένα repeat, αφού αν και δεν μιλάμε για κάτι πρωτότυπο και νεωτεριστικό, είναι ένα πολύ πωρωτικό thrash metal album που θα θελήσεις να ακούσεις ξανά και ξανά.

Highlights: “Perseverance”, “Prince of Saiyans”, “Leave your God Behind”

564

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.