MOONSPELL: Νέο live video μέσα από το “1755”

Oι Πορτογάλοι Moonspell παρουσίασαν ένα νέο live video μέσα από το τελευταίο τους πόνημα, το οποίο κυκλοφόρησε το περασμένο έτος.

Τίτλος αυτού είναι “1755” και με το concept του album να πραγματεύεται τον μεγάλο σεισμό του 1755 στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, τη Λισαβόνα, και τις επιπτώσεις που είχε στην θρησκεία, πολιτική και φιλοσοφία όλης της Ευρώπης. Μια ακόμα έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι όλη η εκτέλεση του δίσκου γίνεται αποκλειστικά στα Πορτογαλικά!

Η παραγωγή έγινε από τον Tue Madsen στα Antfarm Studios της Δανίας, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την μπάντα και στο παρελθόν σε παλαιότερες κυκλοφορίες της (Under Satanae, Night Eternal, Alpha Noir/Omega White).

O frontman Fernando δηλώνει:

“Ερωτευτήκαμε το concept του “1755” για το οποίο ήταν αυτονόητο να γράψουμε τους στίχους στην εθνική μας γλώσσα. Υποθέτω ότι απλά περιμέναμε την κατάλληλη ευκαιρία για να κυκλοφορήσουμε ένα δίσκο σαν κι αυτόν. Μουσικά είναι σκληρότερος από το “Extinct”. Θα σας ταρακουνήσει με τις λεπτομερείς ενορχηστρώσεις και τα drums και θα σας κάνει να βιώσετε τον σεισμό του 1755. Επίσης, το να τραγουδήσω στα πορτογαλικά με βοήθησε να ανακαλύψω νέες καλλιτεχνικές εκφράσεις στα φωνητικά”.

Μέσα από την εν λόγω δουλειά, το σχήμα παρουσιάζει το official video για το κομμάτι “Desastre” σε live μαγνητοσκόπηση από το La Machne Du Moulin Rouge του Παρισίου.

Ακολουθεί το εξώφυλλο (δια χειρός João Diogo) και η tracklist του δίσκου…

1. Em Nome Do Medo
2. 1755
3. In Tremor Dei
4. Desastre
5. Abanão
6. Evento
7. 1 De Novembro
8. Ruínas
9. Todos Os Santos
10. Lanterna Dos Afogados

315