2.12 Live @ 6 d.o.g.s οι GUPPY FISH & HYΛΔS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

GUPPY FISH w/ HYΛΔS

Live at six d.o.g.s

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Doors: 21:00 | Presale: 7€ | On spot: 9€

Tickets: viva.gr 🤘

Οι GUPPY FISH και οι HYΛΔS ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία prog βραδιά γεμάτη ηχοχρώματα και καθηλωτικούς ρυθμούς την

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου στο six d.o.g.s.

Το Progressive Rock, η σύγχρονη ψυχεδέλεια και η σκοτεινή ατμόσφαιρα συναντούν τους ηλεκτρονικούς πειραματισμούς και τη μουσική της Ανατολής.

Οι GUPPY FISH παρουσιάζουν για πρώτη φορά live το πρώτο τους full album με τίτλο “The Fall of Man”. Ενα live που αναμένεται να ικανοποιήσει το πιστό Prog Rock κοινό της Αθήνας, καθώς το album παρουσιάζει μια αξιοζήλευτη αίσθηση του μέτρου που χαρακτηρίζεται από στιβαρά, δυναμικά κομμάτια με heavy στοιχεία. Τον ήχο συμπληρώνουν αρμονικά οι λυρικές συνθέσεις, με την έντονα σκοτεινή ατμόσφαιρα και τα αναπάντεχα χορωδιακά μέρη.

Aμέσως μετά, τη σκυτάλη θα πάρουν, οι HYΛΔS, η τετραμελής progressive post rock μπάντα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε το 2015. Παρουσιάζουν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά “Athena” που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2019. Η έμπνευση για τον δίσκο είναι η πόλη της Αθήνας, ένας τόπος όπου ζουν άνθρωποι περικυκλωμένοι από γκρίζα κτίρια και νεραντζιές. Στο νέο τους υλικό, εξερευνούν περαιτέρω τα όρια του ήχου τους, πειραματίζονται με τα ηλεκτρονικά στοιχεία και τον ιδιαίτερο ήχο της μουσικής της Ανατολής.

| HYΛΔS |

Οι HYΛΔS είναι μία τετραμελής instrumental μπάντα από την Αθήνα που σχηματίστηκε το 2015 και η μουσική τους κινείται σε progressive post rock ύφος.
Η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2019 με το όνομα “Athena”. Η ιδέα του άλμπουμ γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μία τιμητική αναφορά στην πόλη που μεγάλωσαν και συνεχίζουν να ζουν τα περισσότερα μέλη του συγκροτήματος. Η συγκεκριμένη δουλειά λειτουργεί ως καθρέφτης της πόλης. Πάνω του αντικατοπτρίζονται γκρι πολυκατοικίες με γκράφιτι στους τοίχους, νερατζιές στους δρόμους, μπαχάρια στην Αθηνάς, πολυπολιτισμικές γειτονιές, αλλά και οι άνθρωποί της. Το “Athena” είναι ένα μωσαϊκό ανθρωπίνων βιωμάτων, διαθέσεων και συναισθημάτων.

HYΛΔS: Spotify | Facebook | Instagram

| GUPPY FISH |
Οι Guppy Fish είναι μια τετραμελής progressive rock μπάντα από την Αθήνα που ξεκίνησε το 2011. Το 2014 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Constant Motion Of Vanity” και το 2020 το πρώτο full-length album “The Fall of Man”. Ο ήχος τους δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση πολλών επιπέδων, με δυναμικά prog rock περάσματα και σκοτεινά ατμοσφαιρικά μοτίβα, τα οποία ενισχύουν την εκάστοτε σύνθεση. Με επιρροές από Opeth και Porcupine Tree μέχρι King Crimson και Pink Floyd, το “The Fall of Man”, 2ο καλύτερο ντεμπούτο άλμπουμ 2020 στα Progspace awards, τράβηξε το ενδιαφέρον εγχώριου και ξένου τύπου.

“Διευρυμένο ηχητικά και αγγίζοντας διάφορες πτυχές του σύγχρονου προοδευτικού ήχου, το “The Fall Of Man” διέπεται από μια σπάνια ωριμότητα που δύσκολα υποδηλώνει τη φύση του ως ντεμπούτο” – Σπύρος Κούκας. Rocking.gr

“A great asset to any record collection and a band to keep an eye on. Every track a winner” – Geoff Penn. houseofprog.com

“An excellent debut by a band that introduces itself confidently and has nothing to envy from anyone, anywhere” – Dimitris Anastasiadis. Progrocks.gr

“This new Guppy Fish album turns out to be a very good surprise, believe me, with “The Fall Of Man” you will not be disappointed with the trip!” – Gerard. ProgCritique

GUPPY FISH: Facebook | Instagram | Spotify

381