MY TURN

Οι My Turn ιδρύθηκαν το 2010 έχουν βάση Βόλο και παίζουν hardcore punk. Συμμετέχουν σε αρκετές συναυλίες και ετοιμάζονται μαζί με τους O.Y.D , Senserase, και Bellum Veritas στις 5 Aπρίλη να εμφανιστούν στο An Club, όπου υπόσχονται να τα δώσουν όλα. Ο Ραφαήλ Παγώνης επικοινώνησε με τον Αποστόλη (vocals) για να μας μιλήσει για τα σχέδια τους.

Καλώς όρισες στο Rockway! Τι κάνεις αυτόν το διάστημα;
Γεια σου Ραφαήλ, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο studio για την ηχογράφηση του νέου μας EP.

Πείτε μας λίγα λόγια για την μπάντα για όσους δεν σας ξέρουν καθώς και ποιος είχε την ιδέα για αυτό το όνομα;
Οι My Turn ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2010 στην Αθήνα και το όνομα εμπνεύστηκε ο πρώτος drummer μας, ο Μάρκος. Μπορείς να το ερμηνεύσεις με διαφορετικούς τρόπους, αλλά η γενική ιδέα είναι ότι πρέπει ο καθένας να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Από το 2010 μέχρι σήμερα έχουμε αλλάξει διάφορα μέλη, ενώ πια η μπάντα έχει έδρα το Βόλο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Όπως σου είπα και πριν, αυτή τη στιγμή ηχογραφούμε 3 κομμάτια για το νέο μας EP, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι. Από πλευράς συναυλιών προσπαθούμε να παίζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.



Πώς και αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την hardcore / punk  σκηνή μιας και  εδώ στην χώρα μας η μειονότητα ασχολείται με αυτό το είδος;
Δεν υπήρχε κάποιο δίλημμα ή δεύτερη σκέψη για το τι μουσική θα παίζαμε, μιας και το hardcore / punk είναι κάτι που μας εκφράζει. Δυστυχώς, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη σκηνή δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της, αλλά πιστεύω πως όλα κάνουν κύκλο και το ενδιαφέρον για το hardcore / punk θα επανέλθει.

Έχετε παίξει αρκετά live εντός και  εκτός  συνόρων. Ποια είναι κατά την γνώμη σου η καλύτερη  και η χειρότερη σας στιγμή ως μπάντα;
Από το 2010 παίζουμε συναυλίες ανελλιπώς, εκτός από κάποια διαστήματα που ήμασταν ανενεργοί. Αυτά τα διαστήματα ήταν και οι χειρότερες στιγμές της μπάντας, κατά τη γνώμη μου. Όσον αφορά την καλύτερη στιγμή της μπάντας, δεν μπορώ να ξεχωρίσω, είχαμε πολλές καλές στιγμές, και όσο γουστάρουμε αυτό που κάνουμε και περνάμε καλά, θα συνεχίσουμε να έχουμε!

Ποιες είναι οι βασικές επιρροές της μπάντας;
Μουσικά μας έχουν επηρεάσει διάφορα μουσικά ρεύματα του hardcore, μερικές φορές η πιο μεταλλική του πλευρά και άλλες η πιο μελωδική. Στιχουργικά, η καθημερινότητα σε όλες της τις εκφάνσεις.

Με ποιες μπάντες θα ήθελες να μοιραστείς την σκηνή;
Είχαμε την τύχη να μοιραστούμε τη σκηνή με αρκετές μπάντες που μας αρέσουν και σεβόμαστε. Γενικά δεν επιδιώκουμε να παίξουμε με μια μεγάλη μπάντα απλά για να παίξουμε, οπότε δεν μπορώ να σου πω ότι όνειρό μας είναι να παίξουμε με την τάδε μπάντα. Μας ενδιαφέρει αυτοί που μοιραζόμαστε τη σκηνή να έχουν κάτι να πούνε, είτε είναι μια μικρή επαρχιακή μπάντα είτε οι Cro-Mags.



Εάν γυρνούσες το χρόνο πίσω τι θα άλλαζες στην μπάντα  ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι της;
Τίποτα. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι από την δισκογραφία σας και γιατί;
Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι, θα ήταν άδικο άλλωστε. Από το πρώτο κομμάτι που προβάραμε μέχρι και το τελευταίο που ηχογραφούμε τώρα τα θεωρώ όλα ιδιαίτερης σημασίας.

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο πέρα από τη μουσική;
Ο καθένας μας ασχολείται με διάφορα πράγματα, δουλειές, σπουδές, προσωπικά χόμπι. Τίποτα το αξιοπερίεργο.



Πλησιάζει το επερχόμενο σας live μαζί με τους O.Y.D., Senserase και  Bellum Veritas στις 5 Απριλίου στο AN Club. To κοινό τι να περιμένει από εσάς;
Το live μας στο ΑΝ είναι την ερχόμενη Πέμπτη, ευχαριστούμε τον Δημήτρη από Pandora’s Box Booking για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή του. Ελάτε να περάσουμε καλά, όπως κάνουμε πάντα άλλωστε! Θα παίξουμε και 1-2 καινούρια κομμάτια!

Ευχαριστώ για την συνέντευξη. Τα τελευταία λόγια δικά σου.
Να’ σαι καλά! Συνεχίστε να προσφέρετε στην εγχώρια σκηνή, το έχει ανάγκη!

257