SIRIUS: “Wings Of Fire” EP

Αυτό το EP κυκλοφόρησε από τους αθηναίους heavy power metallers, Sirius και αποτελεί την παρθενική τους δισκογραφική κίνηση παρά το γεγονός πως υπάρχουν από το 2007.

Ο αρχηγός της μπάντας, Δημήτρης Νάπας (φωνητικά, κιθάρες), αφού πλαισιώθηκε από τους Δημήτρη Σταθόπουλο (δεύτερα φωνητικά, κιθάρα), Δημήτρη Σημιακό (δεύτερα φωνητικά, μπάσο) και Νίκο Σάμιο (τύμπανα- κρίμα δεν τους έκατσε τέταρτος Δημήτρης, γέλια), αποφάσισε αυτή την κυκλοφορία που αποτελείται από 4 κομμάτια.

Είναι ωραίο να βλέπεις μουσικούς να θέτουν εαυτούς μέσα σε αυτό το πλαίσιο του είδους με το οποίο έχουν μεγαλώσει και έχουν παθιαστεί μαζί του. Η τετράδα αναφέρει στις επιρροές της τους Gamma Ray, Grand Magus, Dream Evil, Primal Fear και … Dream Theater. Πραγματικά τα 4 τραγούδια του ep παραπέμπουν και δεν θα απογοητεύσουν τους φίλους του ήχου των παραπάνω ονομάτων. Μια μικρή επιφύλαξη κρατώ για την τελευταία, η οποία δεν είναι τόσο ευδιάκριτη, ενώ θα προσέθετα, ίσως και την κυριότερη όλων, αυτή των Manowar. Αρκεί να ακούσει κανείς το εισαγωγικό riff του “The Last Angel” και κατευθείαν θα του έρθει στο νου το “Metal Daze”.

Ισορροπημένη παραγωγή που παντρεύει ιδανικά το retro feeling με την εποχή μας, όμορφα κιθαριστικά σημεία, αξιόλογο artwork, δουλεμένα δεύτερα φωνητικά, ιδιαίτερη πρώτη φωνή, τι λείπει; Λείπει το κομμάτι που θα σε φωνάζει υποσυνείδητα, αυτή η σύνθεση που θα σε καλεί να επισκεφθείς ξανά τα λημέρια των Sirius. Και φυσικά αυτό είναι το ποθούμενο για κάθε μουσικό, δεν το συζητάμε. Κατά τα άλλα πρόκειται για ένα δυναμικό παρόν, που βάζει το σχήμα στη σκακιέρα της μελωδικής heavy metal σκηνής με μια πρώτη διστακτική κίνηση, που φανερώνει όμως ικανό παίκτη.

449