AETHERIAN

Οι Αθηναίοι Aetherian  το Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους πόνημα με τίτλο The Untamed Wilderness”. Με αφορμή τα επερχόμενα τους live σε Θεσσαλονίκη 31 Μαρτίου στο Silver Dollar και Λάρισα 1 Απρίλη στο Larisa Stage (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ), ο Ραφαήλ Παγώνης επικοινώνησε με την μπάντα ώστε να μας πει τα σχέδια τους και το ταξίδι τους προς την φύση.

-Καλώς όρισες στο Rockway με τι ασχολείστε αυτό το διάστημα;
Καλώς σας βρήκα! Αυτό το διάστημα προετοιμαζόμαστε για τα 2 επερχόμενα live This is Hell που θα πραγματοποιηθούν Θεσσαλονίκη και Λάρισα στις 31/3 και 1/4 αντίστοιχα, οπότε προβάρουμε όσο πιο συχνά μπορούμε!

-Ποιος είχε την ιδέα για αυτό το όνομα της μπάντας;
Την ιδέα για το όνομα την είχε ο Άγγελος . Ξεκίνησε ψάχνοντας για κάτι  που θα περιέγραφε την ατμόσφαιρα και την κατεύθυνση της μουσικής .Οπότε μετά από πειραματισμούς κατέληξε στο “Aetherian” το οποίο προέρχεται από την λέξη Ethereal.Τελικά ταίριαξε και με  τους στίχους οι οποίοι περιέχουν πολύ συχνά εικόνες  από φύση και όχι μόνο. Aetherian, λοιπόν για κάτι που είναι μη-γήινο, κάτι πιο ατμοσφαιρικό που μοιάζει  με ονειρική κατάσταση.

-Στις 24 Νοεμβρίου κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας με τίτλο “The Untamed  Wilderness “. Πες μου λίγα λόγια για τον δίσκο καθώς και ποιος έχει επιμεληθεί το εξώφυλλο του δίσκου;
Ο δίσκος αποτελεί την πρώτη μας ολοκληρωμένη προσπάθεια, και  απαίτησε αρκετό χρόνο, κόπο και συνεργασία οπότε ήταν και η μεγαλύτερη μας πρόκληση μέχρι στιγμής. Αποτελεί φυσική εξέλιξη του “Tales of our Times” αλλά είναι πιο ώριμο και εμπλουτισμένο με περισσότερα στοιχεία άλλοτε  πιο φωτεινά και άλλοτε πιο extreme και σκοτεινά παραμένoντας όμως στον πυρήνα του melodic death metal.Το όνομα “The Untamed Wilderness” περιγράφει  μια πνευματική κατάσταση αφύπνισης και ασχολείται με τον άνθρωπο και τα δεινά του μέσα στην ζωή και το μεγαλείο της φύσης. Είμαστε χαρούμενοι  για το αποτέλεσμα ,το άλμπουμ απέσπασε πολύ καλές κριτικές και η ανταπόκριση του κόσμου είναι επίσης μέχρι στιγμής πολύ θετική. Τα έγχορδα και η φωνή ηχογραφήθηκαν με την βοήθεια του Βαγγελη  Θεοδωρακη,τα τύμπανα στο Devasoundz studios με τον Φώτη Benardo και το κοντραμπάσο στα Grindhouse Studios με την συμμετοχή του Χάρη Παζαρουλια υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μποκου. Η μίξη και το mastering έγινε από τον Jari Lindholm στo Esta Studio στην Σουηδία και το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Νίκος Σταυριδακης (VisionBlack).

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να πραγματοποιήσουμε κάποια live στην Ελλάδα και μετά στο εξωτερικό για να αποκτήσουμε εμπειρία και να προωθήσουμε το “The Untamed Wilderness”.Επίσης  ήδη δουλεύουμε πάνω σε υλικό για τον επόμενο δίσκο μας με ενθουσιασμό.

-Έχετε υπογράψει στην Lifeforce Records. Πώς νιώθετε για αυτήν την εξέλιξη;
Είμαστε χαρούμενοι που υπογράψαμε  με την Lifeforce Records η οποία έχει βοηθήσει διεθνώς γνωστά ονόματα να αναδειχθούν και μέχρι στιγμής είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την στήριξη και την συνεργασία.

-Ποιες είναι οι βασικές επιρροές της μπάντας;
Βασικές επιρροές  της μπάντας είναι  οι πατέρες του είδους από το Gothenburg,κάποιες μπάντες που ασχολούνται με αυτό στην πιο σύγχρονη και μελαγχολική  μορφή του (Insomnium, Be’lakor, Wolfheart κλπ) καθώς και  κάποιες black, folk και doom μπάντες σε λιγότερο βαθμό. Επίσης στο Untamed Wilderness για πρώτη φορά πειραματιστήκαμε  προσθέτοντας κάποια στοιχεία  και από ελληνική παραδοσιακή μουσική, κάτι που  θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.

-Ποιος γράφει την μουσική και τους στίχους;
Η μουσική γράφεται από τον Άγγελο σε συνεργασία με όλους για τις  λεπτομέρειες και για να αποκτήσει το κάθε κομμάτι την τελική του δομή. Οι στίχοι γράφονται από τον Πάνο.

-Στην μουσική βιομηχανία υπάρχει κρίση. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό και πώς μπορεί να καταπολεμηθεί;
Πράγματι υπάρχει κρίση λόγω των μειωμένων πωλήσεων εξαιτίας του διαδικτύου και γίνεται μια προσπάθεια για την καταπολέμηση μέσω των πλατφόρμων streaming  και την επαναφορά του βινυλίου ,μάλλον αυτό όμως δεν αρκεί .Στην Ελλάδα σίγουρα έχει να κάνει και με την  οικονομική κρίση που επηρεάζει  τον κόσμο και τον δυσκολεύει να στηρίξει τους καλλιτέχνες αγοράζοντας δίσκους, merch ή να πάει στα live. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η αγάπη του κόσμου για την μουσική η οποία αποτελεί και μια διέξοδο από κάθε δυσκολία τον ωθεί τελικά στο να στηρίξει τους καλλιτέχνες και να καταφέρει να πηγαίνει  σε live.

-Με ποια ονόματα θα επιθυμούσατε να μοιραστείτε την σκηνή μελλοντικά;
Σίγουρα με τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες από εξωτερικό και εσωτερικό που είναι πραγματικά αμέτρητοι για την ωραία εμπειρία και μόνο! Αλλά λόγω περιορισμένων ευκαιριών καλύτερη επιλογή για μας αποτελούν οι πιο δημοφιλείς μπάντες  που παίζουν κοντά στο ύφος μας.

-Ευχαριστώ για την συνέντευξη, τα τελευταία λόγια δικά σου!
Εμείς ευχαριστούμε. Σας περιμένουμε στα επόμενα live μας This is Hell Θεσσαλονίκη και  Λάρισα μαζί με Foray Between Ocean, Vermingod και τοπικές μπάντες τους Con Artist και Show your Face αντίστοιχα! Συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρα σας και να κάνετε αυτό που αγαπάτε!

251