WOLF COUNSEL: “Age of Madness/Reign of Chaos”

To αρχαίο αγγλικό όνομα Ralph σημαίνει “συμβούλιο λύκων” και ήταν μια καλή και ψαρωτική επιλογή ονόματος από πλευράς Ralf Garcia, που παρέα με την αγέλη του ξεκίνησαν να παίζουν αργόσυρτο doom metal το 2014.

Έκτοτε κυκλοφόρησαν δυο album, με το τρίτο “Age of Madness/Reign of Chaos” να έρχεται κοντά μας πριν λίγο καιρό.

Το εξώφυλλο προσδίδει μια επικότητα, η οποία αναβλύζει και από την μουσική των Ελβετών Wolf Counsel, οι οποίοι ακολουθούν τα βήματα των μεγαθηρίων του είδους. Black Sabbath, Saint Vitus, Candlemass, Cathedral, Solitude Aeturnus για να κατονομάσουμε τις σημαντικότερες επιρροές που ακούγονται να υπάρχουν στα 41 λεπτά του νέου τους πονήματος.

Αργοί και πένθιμοι ρυθμοί, που δεν είναι αργοί απλά για να τιμήσουν την παράδοση, αλλά βγαίνουν με μια φυσικότητα σαν να έχουν συλληφθεί ημέρα Επιταφίου. Όμορφες μελωδικές κιθάρες που ακόμα και όταν σολάρουν δεν προσπαθούν να δείξουν τη virtuosité τους, αλλά απλά να εξυπηρετήσουν τη σφιχτή δομή των κομματιών τους. Η παραγωγή είναι σκοτεινή, αλλά καθαρή, με τα επί μέρους όργανα να διακρίνονται εύκολα, πράγμα που με ωθεί στο να πιστέψω πως οι Wolf Counsel δεν ακολουθούν τυφλά την ρετρό μόδα.

Καταλαβαίνετε πως δεν μιλάμε για μια τομή στο doom metal, παρά μόνο μια πολύ σοβαρή και ειλικρινή προσπάθεια να ενισχυθεί η ποιότητα του ευρύτερου χώρου. Το μόνο διαφορετικό από άλλα αντίστοιχα σχήματα είναι η στιγμιαία αισιοδοξία που εμφανίζεται σε κάποια τραγούδια τους, όπως στο “O’ Death” με γυναικεία φωνητικά α λα Anneke και στο εξαίσιο “Eternal Solitude”, όπου μια ηλιαχτίδα διαπερνά το πηχτό σκοτάδι.

Οι doomsters θα το ευχαριστηθούν με μιας, οι φίλοι της καλής μουσικής θα πρέπει να το ακούσουν λίγο παραπάνω για να το λατρέψουν, ενώ εκείνοι που βάζουν στη συλλογή τους μόνο διαμάντια , ας περιμένουν κάποιο νέο album από τους Pallbearer.

Το συμβούλιο των λύκων πήρε την απόφαση του. Στο επόμενο album θα χυθεί αίμα!

https://www.facebook.com/thewolfcounsel/
https://www.wolfcounsel.net/

565

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.