FUEL EATER

Οι Πατρινοί Heavy Rockers  ξαναχτυπούν με το νέο πόνημα με τίτλο “Soberian Kinship”, το οποίο κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου .Πέρασαν τρία χρόνια από τον προκάτοχο του, “Centralia”,  το οποίο βγήκε το 2015. Θα παρουσιάσουν τον νέο δίσκο στο The Temple στις 3 Μαρτίου μαζί με τους Routes of Neptune και The Great Black Shark όπως και στην Πάτρα, στη Γιάφκα στις 8 Μαρτίου, όπου και θα παίξουν μπροστά στο κοινό τους μαζί με τους Buffalo και τους 10 Code. Ο Ραφαήλ Παγώνης επικοινώνησε με τον κιθαρίστα της μπάντας Θάνο Δρίτσα ώστε να μάθουμε τα νέα της μπάντας. 

Καλώς όρισες στο Rockway.gr! Tι κάνετε αυτό το διάστημα;
Γεια σου Ραφαήλ! Αυτό το διάστημα προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για τα επερχόμενα Release Shows του νέου Album μας σε Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα.

Ποιος είχε την ιδέα του ονόματος σας και πώς πρόεκυψε;
Το όνομα προέκυψε περισσότερο από χαβαλέ, κάτι που θέλουμε να διατηρούμε στη μπάντα και τελικά το κρατήσαμε γιατί ήταν από τα πρώτα που μας ήρθε στο μυαλό.

Πρόκειται να κυκλοφορήσετε στις 3 Μαρτίου το νέο σας πόνημα με τίτλο ¨Soberian Kinship”. Πείτε μας λίγα λόγια για τον δίσκο. Υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο; Πως νιώθετε για αυτό το αποτέλεσμα;
To νέο μας άλμπουμ περιλαμβάνει 8 κομμάτια και διαρκεί 45 περίπου λεπτά. Υπάρχουν αρκετές  διαφορές σε σχέση με το ντεμπούτο μας και στο κομμάτι της σύνθεσης καθώς και της παραγωγής. Αποφασίσαμε να έχουμε πιο ανεξάρτητη και προσωπική προσέγγιση και στα 2 και το αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε πως μας δικαιώνει πλήρως. Ειδικά στο συνθετικό κομμάτι μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως έγινε το “βήμα παραπέρα”!

Το εξώφυλλο σας ποιος το έχει επιμεληθεί;
Υπεύθυνος για το concept και για την εκτέλεση του νέου εξώφυλλου είναι ο μπασίστας της μπάντας, Μάριος. Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή του Σπύρου-Γεράσιμου Βιτοράτου (SGV) στο τελικό layout.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Στα άμεσα σχέδια μας είναι τα 2 προαναφερθέντα release  shows και ήδη γίνονται οι ανάλογες  κινήσεις για την προώθηση του άλμπουμ  μέσω ενός  greek tour (και ίσως όχι μόνο). Μείνετε συντονισμένοι στο page μας στο facebook για όλες τις σχετικές ανακοινώσεις στο άμεσο μέλλον.

Από τους δύο δίσκους ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι και γιατί;
Αυτό διαφέρει από μέλος σε μέλος (π.χ. αγαπημένο του Μάριου είναι το Apathetic  Whistle και του Gordon το Our Soberian Kinship) αλλά πιστεύω πως και οι 4 έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στο King Of A Desert Utopia καθώς είναι ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια μας και με αυτό κλείνουμε τα show μας. Κυρίως λατρεύουμε την αντίδραση του κοινού στο άκουσμα του εισαγωγικού riff του συγκεκριμένου κομματιού.

Πόσο δύσκολο είναι  να αναδείξετε το ταλέντο σας και να εξελιχθείτε σε μια επαρχιακή πόλη όπως η Πάτρα; Τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει;
Όχι τόσο όσο μπορεί να ήταν παλιότερα. Πλέον στην πόλη τα δρώμενα έχουν αυξηθεί, το επίπεδο έχει ανέβει μουσικά αλλά και διοργανωτικά. Το κοινό φαίνεται να στηρίζει ολοένα και περισσότερο  και οι ντόπιες κυκλοφορίες ανεβάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά. 

Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη εξέλιξη για να φτάσουμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο σαν αυτό που παίζει σε πόλεις όπως π.χ. η Θεσσαλονίκη.

Με ποιες  μπάντες  θα ήθελες να παίξεις μελλοντικά και να μοιραστείς την σκηνή μαζί τους;
Ήδη έχουμε μοιραστεί την σκηνή με όλες μας τις αγαπημένες μπάντες από την ελληνική σκηνή, και όχι μόνο, αλλά αν θέλαμε να γίνουμε λίγο πιο ακραίοι (…) θα θέλαμε πολύ να συνυπάρξουμε με κάποια από τα είδωλα μας όπως οι Iron Maiden, Black Sabbath, Kyuss, Queens Of The Stone Age, Clutch, Alice in Chains κλπ

Ποια είναι τα χόμπι σου στον ελεύθερο χρόνο;
Θα θέλαμε να είναι η μουσική η κύρια ασχολία μας αλλά δυστυχώς δεν είναι εφικτό στην Ελλάδα του σήμερα οπότε μπορώ να πω πως το χόμπι μας είναι η μπάντα και ας επενδύουμε λίγο παραπάνω χρόνο απ ’ό,τι έχουμε πολλές φορές. 

Τον περασμένο χρόνο βγήκαν πολλές κυκλοφορίες ποιες μπάντες ξεχώρισες πιο πολύ;
Γενικότερα το 2017 ήταν μια πολύ πλούσια χρόνια σε ποιοτικές κυκλοφορίες αλλά θα σταθούμε σε κάποιες ελληνικές που μας  έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Purple Dino – And Now What, Blue Veil – 6 Degrees of Separation, Breath After Coma – Leaders καθώς και πολλές ακόμα.

Στις 3 Μαρτίου θα παρουσιάσετε την νέα σας δουλεία στο The Temple στην Αθήνα όπου θα μοιραστείτε την σκηνή με τους Routes of Neptune και Τhe Great Βlack Shark όπως επίσης και στις 8 Μαρτίου στην πόλη της Πάτρας μαζί με τους rockers 10 Code και τους desert rockers Buffalo. Το κοινό τι να περιμένει από εσάς;
Για όσους μας ξέρουν ήδη τα λόγια είναι περιττά. Είναι γνωστή η ενέργεια που βγάζουμε στην σκηνή και η σχέση μας με το κοινό. Από άποψη setlist θα ακούσετε ολόκληρο το “Soberian Kinship” καθώς και αγαπημένα κομμάτια από το “Centralia”. Θα φροντίσουμε να σας μείνουν αξέχαστες και οι 2 αυτές βραδιές.

Ευχαριστώ για την συνέντευξη, τα τελευταία λόγια δικά σας !
Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και την κουβεντούλα. Ευχόμαστε να σας δούμε στα επερχόμενα Gig μας. See you on the road!

275