PULSE R

Οι αθηναίοι hard rockers  Pulse R έχουν ιδρυθεί τον Ιούνιο του 2011 και έχουν κυκλοφορήσει την πρώτη τους δουλειά  με τίτλο “In Chains”. Έρχονται με φόρα και διψασμένοι παίζοντας με τους Dead South Dealers στις 3 Μαρτίου στο Ίλιον Plus. O Ραφαήλ Παγώνης επικοινώνησε με την μπάντα και να μάθει τα νέα τους όπως και τα σχέδια τους επίσης.

Καλώς όρισες στο Rockway! Τι κάνετε αυτό το χρονικό διάστημα;
Καλώς σε βρήκα! Τον τελευταίο καιρό ασχολούμαστε με διάφορα πράγματα ταυτόχρονα, από τη μία έχουμε το live με τους DSD στο Ilion Plus στις 3 Μαρτίου, από την άλλη έχουμε μπει σε μια διαδικασία διαμόρφωσης και ανακαίνισης ενός νέου χώρου ηχογράφησης μέσα στον οποίο θα έχουμε την απόλυτη ελευθερία στην παραγωγή έχοντας στο μυαλό νέο υλικό και μια επόμενη κυκλοφορία φυσικά.

Έχει περάσει κάποιος καιρός από την κυκλοφορία του “In Chains”, πρώτου ολοκληρωμένου σας δίσκου. Έχετε νέο υλικό στα σκαριά; Θα είναι στην ίδια γραμμή με την προηγούμενη κυκλοφορία ή να περιμένουμε εκπλήξεις;
Έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε ιδέες και concepts εδώ και κάποιο καιρό. Μέχρι στιγμής δεν μπορώ ακόμα να σου πω κατά πόσο θα μοιάζει το ύφος των κομματιών με το in chains, αλλά αυτό που μπορώ σίγουρα να σου πω είναι ότι προσπαθούμε να το δουλέψουμε σε κάθε επίπεδο, από την σύνθεση και την αρχική ιδέα μέχρι την προπαραγωγή αλλά και την ηχογράφηση και την μίξη, με τελείως διαφορετική προσέγγιση εν συγκρίσει με προηγούμενές μας δουλείες. Πιστεύω πως αυτή η αντιμετώπιση, μαζί με την πρόθεσή μας να υπάρχει εξέλιξη συνθετικά, θα μας φέρουν ένα αποτέλεσμα με μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες και πιο ώριμο από το πρώτο μας full length album.



Θεωρείς ότι μπάντες που παίζουν hard rock  μπορούν να πετύχουν στο εξωτερικό; Αυτό το είδος μουσικής έχει να δώσει ;
Σαν είδος σίγουρα έχει υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο αλλά ποιος παίζει πραγματικά ένα μόνο είδος στις μέρες μας; Η ιδιαιτερότητα του hard rock βρίσκεται περισσότερο στο γεγονός ότι, ενώ δεν υπάρχουν πολλοί ξεκάθαροι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου είδους, αν ρίξεις μια ματιά σε αρκετές από τις πιο επιτυχημένες μπάντες του πλανήτη σίγουρα θα βρεις ότι είναι επηρεασμένες από αυτό. Είναι το κρυφό συστατικό που θα δέσει πολλά από τα υπόλοιπα sub-genres που θα φέρουν τα μέλη μιας μπάντας ούτως ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους ταυτότητα.

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να δυσκολεύονται μπάντες να βρουν εταιρείες ώστε να κυκλοφορήσουν την δουλειά τους. Τι πιστεύεις ότι φταίει; Ποια είναι η γνώμη σου;
Είναι αλήθεια πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεις το 2018 μια σοβαρή εταιρεία που να πιστέψει και να επενδύσει σε σένα αν δεν έχεις κάνει κάποια πράγματα για να δείξεις από τη πλευρά σου κι εσύ ότι έχεις μια σοβαρή μπάντα με ψηλούς στόχους, πλάνο και αυτοματισμούς. Οι εταιρείες δεν αναζητούν το υπέρτατο track ή αυτόν το νέο ήχο που πιθανώς να έχει να προσφέρει μια μπάντα στο είδος μας. Είναι περισσότερο ζήτημα το κατά πόσο μια καλή μπάντα έχει τα εφόδια να στηρίξει την προσπάθεια της στο πέρασμα των χρόνων είτε αυτές είναι επιτυχημένες είτε όχι. Πέρα από όλα αυτά φυσικά παίζει ρόλο και το μουσικό της υπόθεσης αλλά αυτό είναι κάτι το υποκειμενικό και δεν νομίζω πως υπάρχει συνταγή για επιτυχία σε αυτόν τον τομέα.



Έχουν βγει αρκετές μπάντες τελευταία. Με ποιες θα ήθελες να μοιραστείς την σκηνή και ποιες είναι οι αγαπημένες;
Μιλώντας για την εγχώρια σκηνή μία από τις μπάντες που θέλαμε να συνεργαστούμε μαζί τους είναι οι Dead South Dealers και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το πραγματοποιούμε στις 3 Μαρτίου στο Ίλιον! Επίσης σίγουρα θα θέλαμε κάποια στιγμή να κάνουμε κι ένα live με μια ακόμα μπάντα που έβγαλε πέρσι την πρώτη της δουλειά και μας άρεσε πολύ, τους 4LT. Από νέες μπάντες του εξωτερικού σίγουρα θα ήθελα να παίζαμε με τους Prophets of Rage!

Πώς είναι να παίζεις δίπλα με ένα τα καλυτέρα rock group,τους Uriah Ηeep; Τι εμπειρίες αποκομίσατε;
Σίγουρα είναι μια εμπειρία που σε κάνει πιο ταπεινό. Είναι μια μπάντα που παρά την μακρόχρονη πορεία της στη μουσική διατηρεί μια δόση ρομαντισμού και τρέλας σας να είναι στα πρώτα της χρόνια! Το πάθος πάνω στη σκηνή αλλά και η απλότητα τους πριν και μετά το σετ είναι λόγοι που σε κάνουν να σέβεσαι τους Uriah Heep όσο τους θαυμάζεις.



Βγαίνουν τελευταία αρκετές κυκλοφορίες, έχεις  ξεχωρίσει κάτι που να σου αρέσει;
Αυτή την περίοδο είμαστε εν αναμονή μιας κυκλοφορίας που θα είναι σίγουρα μέσα στις καλύτερες του 2018. Μιλάω για το 3ο album των POEM με τίτλο ‘Unique’ το όποιο έχει πάρει 4,5 χρυσά Pulse R σε ενδομπαντική βαθμολογία που έγινε πρόσφατα.

Ποια είναι τα σχέδια σας  για το μέλλον;
Στο άμεσο μέλλον κοιτάμε να κάνουμε μερικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ ακόμα αυτό το καλοκαίρι ενώ δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο για φεστιβάλ εκτός συνόρων. Προς τα τέλη του 18 και αρχές του 19 στοχεύουμε για την κυκλοφορία του 2ου δίσκου ενώ σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας περιοδεία στο εξωτερικό σύντομα μετά από αυτό.



Ποια είναι τα αγαπημένα σου χόμπι στον ελεύθερο σου χρόνο;
Μαγειρική, puzzles, επιτραπέζια, gaming.

Στις 3 Μαρτίου μαζί με τους Dead South Dealers παίζετε στο Ίλιον Plus . Τι να περιμένει το κοινό από εσάς ;
Ό,τι και να σας πω δεν μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι γι αυτό που έρχεται. Τι να πρωτοαναφέρω?
Φώτα; Τσεκ!
Μουσική; Τσεκ!
Νέο merch; Τσεκ!
2η μπάντα που να σπέρνει; Τσεκ!
Εκπλήξεις στο setlist; Τσεκ!
Φλεγόμενοι κιθαρίστες; Τσεκ!
Θα είναι ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα για άλλη μια φορά!



Ευχαριστώ για την συνέντευξη τα τελευταία λόγια δικά σου!
Εγώ σε ευχαριστώ για το βήμα που μας έδωσες! Σε περιμένουμε, μαζί με όλους τους αναγνώστες του Rockway.gr στις 3 Μαρτίου στο Ιλιον Plus!

321