FU MANCHU: “Clone of the Universe”

Αν έπαιρνα μέρος στο τηλεπαιχνίδι Άκου τι είπαν και με ρωτούσε ο Φερεντίνος να πω 5 πράγματα που έχουν σχέση με την California, το ένα θα ήταν σίγουρα Fu Manchu.

Τι πάει να πει “είναι Κινέζος αυτός, ρε Μαρσέλο!”; Οι Fu Manchu, δεν είναι Κινέζοι, ούτε τους κάνουν! Είναι ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα heavy rock συγκροτήματα και επιστρέφουν 4 χρόνια μετά το “Gigantoid” για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, για ακόμη μια φορά πολύ καλά.

Για να εξηγηθούμε όμως, οι Fu δεν κατάφεραν ποτέ να κυκλοφορήσουν κάποιο αριστούργημα σαν το “Blues for the Red Sky” των Kyuss ή το “Powertrip” των Monster Magnet, αλλά όσο και να προσπαθώ να θυμηθώ, δεν βρίσκω κάποιον κακό δίσκο που θα τους έβγαζε από τη λίστα των ηγετών της σκηνής.

Έτσι ακριβώς είναι και το “Clone of the Universe”. Ένας δίσκος που δεν θα μετανιώσεις που δεν κοσμεί το ράφι, αλλά αν επιλέξεις να δαπανήσεις χρήματα για την απόκτηση του, σίγουρα θα σε ξεπληρώσει. Έχει όμορφα κομμάτια που θα θες να ριπητάρεις (επιτρέψτε μου το ξενικό δάνειο) σαν τα “(I’ve Been) Hexed”, “Don’t Panic”, “Nowhere Left To Hide” και κλείνει με μια από τις σημαντικότερες στιγμές του συγκροτήματος, το “Il Mostro Atomico”. Ένα 18-λεπτο jam που θα ζήλευαν οι Atomic Bitchwax.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει βγάλει η California είναι αυτοί οι Fu Manchu. Α και τα γκομενάκια με τα μπικίνι που κάνουν πατίνια στις παραλιακές (χολυγουντιανό κλισέ)! Αν δεν ξέρεις τι σημαίνει heavy rock, το “Clone of the Universe” θα είναι μια καλή εισαγωγή μέχρι να φτάσεις στα μεγάλα SOS, αν ξέρεις όμως, θα γνωρίζεις καλύτερα από εμένα που να πρωτοξοδέψεις τα ευρώ σου!

485

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.