ALLOCHIRIA: Ζωντανά στο An μαζί με την Σοφία Σαρρή και τους Chronoboros

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Allochiria + Sofia Sarri + Chronoboros Live
Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 21:00
Είσοδος: 6 Ευρώ

‘Eναν χρόνο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου τους δίσκου “Throes” και λίγο πριν την δεύτερη τους ευρωπαική περιοδεία οι Allochiria επιστρέφουν στο ΑΝ Club με σκοπό να παρουσιάσουν ζωντανά κομμάτια από τις 2 κυκλοφορίες τους καθώς και καινούριες συνθέσεις.

H μουσική τους συνδέεται συχνά με συγκροτήματα του post-metal κινήματος όπως Νeurosis, Isis, Cult of Luna και Amenra ενώ η θεματολογία τους αφορά τον άνθρωπο σαν κοινωνικό ον, την διαφθορά που τον χαρακτηρίζει στις σύγχρονες κοινωνίες, την επίπονη ρουτίνα, τις μάταιες δυσκολίες, καθώς και πως αυτό επηρεάζει τον κόσμο γύρω του.

‘Εχουν μοιραστεί την σκηνή με τους Deafheaven,Toundra, Harakiri for the Sky, Altar of Plagues, Year of no Light, Lumberjack Feedback και παράλληλα πραγματοποίησαν την πρώτη τους ευρωπαική τους περιοδεία την άνοιξη του 2015, ενώ μεταξύ άλλων έχουν συμμετάσχει και στο Rockstadt Extreme Fest. 

***

Η Σοφία Σαρρή, μια πολυσχιδής ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός, έχει ερμηνεύσει και συνθέσει μουσική για σχήματα με διαφορετικό background, από την post rock κολεκτίβα των Night on Earth, πρωτοπόρων της indie σκηνής της Αθήνας έως τους πειραματικούς αυτοσχεδιαστές Luup, μεταξύ άλλων.

Η avant pop της Σαρρή μπολιάζεται με ήπιες δόσεις σκανδιναβικού black metal, urban ambient ή dark-hop, δημιουργώντας ένα μουσικό σύμπαν χωρίς συμβιβασμούς, ανακατεύοντας σε μία διεστραμένη καλλιτεχνική μαρμίτα, την Κρητική λύρα με πολυπρόσωπα αναλογικά synths και υπερηχητικά blastbeats.

Κάθε μουσική στιγμή του προσφάτου “Euphoria” (2017, Inner Ear) γεννά έναν δικό της μικρόκοσμο, αποτελούμενο από άβολες δυσαρμονίες των εγχόρδων, ηλεκτρονικά micro-beats και τα άλλοτε δυναμικά και άλλοτε εύθραυστα φωνητικά της τραγουδοποιού, αποτίοντας τον δικό του φόρο τιμής στην παντοδυναμία της φύσης. Υπερβαίνοντας την πραγματικότητα, το έργο της Σαρρή βυθίζει τον ακροατή στα παράλληλα σύμπαντα του μυαλού της, τη στιγμή που αυτό φαντασιώνεται πλάνα διαφυγής, με όχημα εκφραστικούς στίχους και αξιομνημόνευτες μελωδίες.

Το “Euphoria” χαιρετίζει –εκτός των άλλων- έναν σεβαστό αριθμό συμμετοχών εξεχόντων μουσικών της ελληνικής εναλλακτικής, metal και jazz σκηνής, ανάμεσα στους οποίους και ο Γιώργος Κόλλιας των αμερικάνων Nile, ενώ μέχρι στιγμής έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από κοινό και μουσικοκριτικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η συναυλία στο Αν στις 2/3 θα είναι η τελευταία στάση για την φετινή σεζόν στην Αθήνα λίγο πριν την ανοιξιάτικη ευρωπαική περιοδεία της.

***

Chronoboros
Οι Chronoboros είναι ένα τρίο που σχηματίστηκε το 2014 στην Αθήνα. Ακροβατώντας μεταξύ παραβατικού post-hardcore και παρακμιακού sludge, με θόρυβο στις φλέβες και μια ανάγκη να ζημιώσουν ή να ζημιωθούν, δημιουργούν έναν άκρως επιθετικό και σκοτεινό ήχο πιστό στη φιλοσοφία των υπογείων ρευμάτων που τους έχουν σμιλέψει. Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP ‘Dialing Up The Cutter’ (2015) και ένα LP ‘No Dirt Or Silver Will Have Us Sated’ (2017), τα οποία εξερευνούν το χώρο μεταξύ απόγνωσης και μανίας και χτίζουν ένα δικό τους ηχητικό αμάλγαμα όπου όλα επιτρέπονται.

LINKS:

• Allochiria: http://allochiria.bandcamp.com/
http://www.facebook.com/Allochiriatheband

• Sofia Sarri : www.sofiasarri.com
www.facebook.com/sofiasarrikira/

• Chronoboros: https://chronoboros.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Chronoboros/

Χορηγοί Επικοινωνίας:
Rocking.gr, evart.gr, metalinvader.gr, i-jukebox.gr, rockoverdose.gr, rockingathens.gr, soundgaze.gr

Περισσότερες πληροφορίες:
ΑΝ CLUB
phone: +30 210 3305056
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Eva Kolomvou
Solomou 13 – 15 Exarhia | Athens Greece

216