NOCHNOY DOZOR

Ένα όνομα που αναδεικνύει τη “βαρύτητα” της μουσικής που περικλείει. Nochnoy Dozor! Τι σημαίνει, ποιοι είναι αυτοί τέλος πάντων; Ερωτήσεις που απαντήθηκαν μέσω του Δημήτρη Μαρσέλου στο Rockway.gr, εν όψει της εμφάνισης των Nochnoy Dozor στο ΑΝ Club στις 9 Φεβρουαρίου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)!

-Καλησπέρα και καλώς ήρθατε στο rockway.gr! Το όνομα σας βγάζει ένταση και βαρύτητα όταν προφέρεται, αλλά τι σημαίνει και γιατί καταλήξατε σε αυτό;
Καλησπέρα, Δημήτρη. Καλησπέρα Rockway. Το όνομα μας το οποίο σημαίνει Nightwatch (οι φύλακες της νύχτας), προέρχεται από τη ρωσική νουβέλα του Sergei Lukyanenko που έπειτα έγινε και ταινία. Σε αυτό καταλήξαμε μετά από μια συζήτηση που είχαμε για την ταινία και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε. 

-Πότε και που αποφασίστηκε η δημιουργία του σχήματος και ποια είναι τα μέλη της όμορφης παρέας σας;
Δημιουργηθήκαμε το Δεκέμβρη του ’15 και τα μέλη είναι η Λίνα στην φωνή, η Ρεβέκκα στα φωνητικά και τα πλήκτρα, ο Μάνος στην κιθάρα, ο Νίκος στο μπάσο και ο Χρήστος στα τύμπανα.

-Η συναυλιακή σας δραστηριότητα είναι έντονη. Πότε όμως θα απολαύσουμε μαζεμένο ηχογραφημένο υλικό σας;
Όπως είπαμε και πρόσφατα έχουμε τελειώσει κάποιες διαδικασίες παραγωγής και βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της πρώτης μας δουλειάς.

-Υπάρχει εδώ και μέρες στη σελίδα σας στο FB μια live ηχογράφηση του κομματιού σας “Virus”. Αναρωτιέμαι αν θα είναι στην ίδια φιλοσοφία η ηχογράφηση του επερχόμενου album σας. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε περισσότερες λεπτομέρειες αυτού;
Συνήθως δίνουμε στον κόσμο μια γεύση του τι θα ακούσει στο άλμπουμ,  χωρίς όμως να σημαίνει ότι αυτό που δημοσιεύουμε είναι κ το τελικό στάδιο που θα υπάρχει στον δίσκο..

-Τι σας εμπνέει να γράφετε μουσική και στίχους; Η πραγματικότητα ή το φανταστικό;
Είναι ένα μπλέξιμο μεταξύ πραγματικότητας και φανταστικού, τι είναι όμως για τον καθένα πραγματικότητα και τι φανταστικό; Η έμπνευση έρχεται μέσα από την καθημερινότητα, με την οποία ο καθένας μας περνάει, ειναι μια προσωπική κατάθεση ψυχής και ομαδικής δουλειάς.

-Η μουσική σας δημιουργεί μια αντίθεση με τα φωνητικά που την “καλύπτουν” σε ένταση αρκετές φορές, με αποτέλεσμα μια δραματική και σπαρακτική ατμόσφαιρα. Πως νιώσατε όταν ολοκληρώσατε το πρώτο σας τραγούδι; Σκεφτήκατε πως αυτό είναι που σας εκφράζει καλύτερα και αρχίσατε να χτίζεται από κει και πέρα;
Σίγουρα όταν ολοκληρώνεις το πρώτο σου κομμάτι σαν μπάντα νιώθεις πολύ καλά γιατί ακούς ένα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Κάθε φορά όμως θες και κάτι παραπάνω και κάθε φορά σε εκφράζει καλύτερα, ψάχνεσαι περισσότερο. Είναι μια σκέψη για δημιουργία που δεν τελειώνει ποτέ.

-Μεταξύ doom, ψυχεδέλειας και “προοδευτισμού”, πως θα μπορούσατε να περιγράψετε τη μουσική σας για όλους εμάς που θέλουμε να βάζουμε τίτλο στα πάντα;
Προσπαθούμε να αποφεύγουμε να βάζουμε τίτλους, σε όλες αυτές τις “κατηγορίες” που ανέφερες θα προσθέσω σκοτεινό και συναισθηματικό. Επειδή λοιπόν είναι δύσκολο να βάλουμε έναν και μόνο τίτλο, θα αφήσουμε τον κόσμο με τον καιρό να μας πει τις απόψεις του.

-Φτάνει η στιγμή του live στις 9 Φεβρουαρίου και θα ήθελα να μας πείτε δυο κουβέντες για εκείνη τη βραδιά και τους συμμετέχοντες που σας “πλαισιώνουν”.
Breeding the Shadows, Rumors, SuperPuma… Νέες και πιο παλιές μπάντες και οι τέσσερις με διαφορετικούς ήχους. Θα είναι  σίγουρα μια ηλεκτρισμένη και με φουλ ενέργεια βραδιά!

-Τι μπορεί να περιμένει ένας θεατής/ακροατής να αισθανθεί όταν θα δει/ακούσει τους Nochnoy Dozor; Ή καλύτερα τι θα θέλατε εσείς ιδανικά να νιώσει;
Σκοπός είναι να νιώσει ο καθένας όπως τον ευχαριστεί αλλά έντονα. Κάθε φορά που μας βλέπει ή ακούει να παίρνει και κάτι παραπάνω από εμάς.

-Για τελείωμα, έχω μια κακή συνήθεια να ζητιανεύω στίχους από τους συνεντευξιαζόμενους, γιατί πιστεύω έτσι μαθαίνω κάτι που δεν θα ήθελαν ποτέ τους να μου πουν. Διαλέξτε κάποιους δικούς σας!
“I’m the scream in a deaf world.”

290

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.