PROGRESS OF INHUMANITY: Ζωντανά στο Temple με τους Lunatic Medlar

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Progress of Inhumanity + Lunatic Medlar live
Στο Temple (Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα)
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018
Πόρτες: 20:30 – Εισιτήρια: 6 ευρώ (μόνο on spot)

Οι Lunatic Medlar είναι ένα (μερικώς instrumental) heavy/ prog rock σχήμα με έδρα την Αθήνα. Αποτελώντας το side project μελών των Tardive Dyskinesia, Universe217, Sun of Nothing και Konkave, θα μπορούσαμε να πούμε –τηρουμένων των αναλογιών- πως συνιστούν ένα χεβιμεταλικό dream team. Το 2013 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους “Finely Tuned Machine” και οι live εμφανίσεις τους είναι σπάνιες και αρκούντως κατεδαφιστικές. Σε μία από τις προαναφερθείσες σπάνιες περιστάσεις, οι Lunatic Medlar ανεβαίνουν τη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στη σκηνή του νεόδμητου Temple, για να δείξουν τι συμβαίνει όταν τέσσερεις φίλοι απο τα παλιά αποφασίζουν να περάσουν μαζί ώρα στο studio, απαλλαγμένοι από εξωγενείς πιέσεις και καλλιτεχνικά taboo. Οι Lunatic Medlar είναι και πάλι εδώ.

Σχηματισμένοι το 2006, από ενεργά μέλη της εγχώριας ακραίας σκηνής, οι Progress of Inhumanity, εξ΄αρχής κατέστησαν ξεκάθαρη τη διάθεσή τους να παίξουν γρήγορο και ωμό grindcore, επηρεασμένο από τους μπροστάρηδες του είδους Napalm Death, Brutal Truth, Disrupt, Regurgitate κ.α. Παραμένοντας πιστοί στις αρχές τους και αποφεύγοντας τις μουσικές μόδες που από τότε ήλθαν και παρήλθαν, ξεκίνησαν να συνθέτουν υλικό, με αποτέλεσμα το 2010 να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο album “Escalating Decay” υπό την αιγίδα της Ιταλικής δισκογραφικής Spew Records. Οι Progress δεν άργησαν να συγκεντρώσουν πάνω τους τα βλέματα της underground extreme metal κοινότητας, συνεχίζοντας την πορεία τους με ένα 7″ EP (“Economy Extortion”) και ένα 12″ split LP με τους Θεσσαλονικιούς ομοϊδεάτες τους Head Cleaner και καταφέρνοντας τελικά να σχηματίσουν έναν σφιχτό πυρήνα οπαδών που ενδυναμωνόταν ακόμη περισσότερο κάθε φορά που η μπάντα είτε μοιραζόταν τη σκηνή με τιτάνες του είδους όπως οι Extreme Noise Terror, Dying Fetus, Birdflesh και Brujeria, είτε συμμετείχε σε σημαντικά εγχώρια φεστιβάλ του ήχου όπως τα Greek Death / Grind Scene Fest, New Long Fest και Slap & Panic. Το μεγάλο ατού των Progress of Inhumanity είναι οι ζωντανές εμφανίσεις και εκεί πρέπει να τους απολαύσει κανείς, για να καταλάβει γιατί εδώ μιλάμε για έναν εκ των σημαντικοτέρων εκπροσώπων του είδους τους στην Ελλάδα (και όχι μόνο).

***

LINKS:
• Progress of Inhumanity: www.facebook.com/progressofinhumanity
• Lunatic Medlar: www.facebook.com/lunaticmedlar
• Playfalse: www.playfalse.com | www.facebook.com/playfalseofficial
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr
• Temple Athens: www.thetemple.gr | www.facebook.com/templeliveclub

*** 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
• Website: http://thetemple.gr/
• FB: www.facebook.com/templeliveclub
• Τηλ.: +30 210 3468523
• E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (booking), This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (γραφείο τύπου)

296