Drunken Gramophone + Arcadian Child στην Death Disco

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον θόρυβο γύρω από τ’ όνομα τους να κρατά δυνατά, κι έχοντας δώσει τα διαπιστευτήρια τους στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές αλλά και φεστιβάλ της Μεγαλόνησου, οι Arcadian Child φέρνουν την ιδιαίτερη ψυχεδέλεια τους στην Death Disco στις 10 Φεβρουαρίου. Στο πλάι τους το lo-fi Rock ‘n’ Roll duo Drunken Gramophone, όπου θα αποδώσουν φόρο τιμής στο κλασσικό Rock ‘n’ Roll πάντα μέσα απο το πρίσμα της lo-fi αισθητικής τους.

Drunken Gramophone • Arcadian Child

Στην Death Disco (Ωγύγου 16 & Λεπενιώτου 24, Ψυρρή)

Τιμή εισητηρίου: 5 ευρώ

Πόρτες: 21:00

Χορηγός Επικοινωνίας: Last Day Deaf

****

Drunken Gramophone

Το Σεπτέμβρη του 2012 ο Orestis Petikos και ο Thodoris Talamagkas, φίλοι απο παιδιά, έχοντας βαρεθεί να παίζουν σε πολυμελείς μπάντες διασκευών, ξεκινούν ένα duo για να παίζουν κομμάτια δικά τους (και λίγα αγαπημένα άλλων). Ο Ορέστης παρατάει την rhythm κιθάρα και κάθεται στα ντραμς, ο Θοδωρής αναλαμβάνει όλο το κομμάτι της κιθάρας και παράλληλα αρχίζει να βγάζει μερικές νότες στο μικρόφωνο. Το φθινόπωρο του 2014 δημιουργούνται και τυπικά οι Drunken Gramophone, βγάζοντας το πρώτο τους demo. Tο Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου ανοίγουν τους The Big Nose Attack στο πρώτο τους live στο ΑΝ Club και συνεχίζουν μέσα στο 2015 να παίζουν ακατάπαυστα, σε όλα τα σημαντικά clubs της πόλης, ανοίγοντας και τους Γάλλους Liminanas το Μάιο στο Fuzz. Τον Δεκέμβριο του ’16 συμμετέχουν στο SAMCRO FESTIVAL στο κατάμεστο από κόσμο Κύτταρο και τον Απρίλη του ’17 στον ίδιο χώρο στο 6ο Music Highway Festival. 

Μουσικά, τα σκοτεινά lyrics του Θοδωρή και οι οργιώδεις παραμορφωτικές κιθαριστικές στιγμές, συναντούν το ρυθμικό brutal παίξιμο του Ορέστη στα drums, αναδεικνύοντας την αγάπη τους για το παλιό rock ‘n’ roll και garage, μπολιασμένο με νοθευμένες ψυχεδελικές και blues αναφορές, όλα κάτω απο το πρίσμα μιας lo-fi αισθητικής.

Αυτή την περίοδο, μετά από την καθοδήγηση του Κώστα Ekelon, έχουν έτοιμο το πρώτο τους EP στο οποίο συμμετέχει ο θρύλικός frontman των Warrior Soul, Kory Clarke.

 Arcadian Child

Ψυχεδελικοί, δυναμικοί και μεθυστικοί, δημιουργούν ενα ηλεκτρισμένο αμάλγαμα rock, έντασης και κάθαρσης ξεκινώντας απο τις ανατολίτικες ρίζες και καταλήγωντας στις παρυφές του δυτικού psych. Σκοτεινοί, ντύνουν την μουσική τους της με στίχους που ταλαντεύονται μεταξύ ειρωνίας, αυτοκριτικής και περισυλλογής.

Μετά τα εντυπωσιακά δείγματα γραφής που έχουν καταθέσει στις ζωντανές εμφανίσεις τους στις σκηνές του νησιού αλλά και σε δημοφιλή φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Φέγγαρος, Limassol Rock Festival, Flying Away Festival, International Tattoo Convention, Nicosia Rock Festival και Nicosia Youth Festival κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους “Afterglow” στις 29 Οκτωβρίου το 2017 το οποίο αγκαλιάστηκε απο την διεθνή psych/fuzz κοινότητα. 

Η παραγωγή και ηχογράφηση έγινε στο Studio eleven63 στη Λευκωσία απο τον Αντρέα Τραχωνίτη. Επιπρόσθετες ηχογραφήσεις έγιναν απο την Μικαέλα Τσαγγάρη. Το mastering έγινε στo Sweetspot Productions στην Αθήνα απο τον Γιάννη Χριστοδουλάτο. 

****

LINKS

Drunken Gramophone

https://drunkengramophone.bandcamp.com

Arcadian Child

https://arcadianchildband.bandcamp.com

****

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Death Disco

+30 21 3029 3810

225